Täna teatasid Facebookis ansamblid Kannabinõid ja Wolfredt, et tühistavad oma esinemised tuleval nädalavahetusel toimuval üritusel Hard Rock Laager. Kui esimene bänd teatas lihtsalt, et nemad ei esine, siis Wolfredt avaldas ka põhjuse.

“Kahjuks peame teatama, et tühistame oma ainsa suvise esinemise Hard Rock Laagris, kuna ei soovi jagada lava ansambliga, mille liikmed propageerivad avalikult vihkamist ja rassismi. Vabandust, et see teade tuleb nii hilja,” kirjutas bänd täna pärastlõunal Facebookis.

Hard Rock Laager avaldas esmaspäeva õhtupoolikul Facebookis postituse, kus kogu tekkinud olukorrale rohkem valgust heidab. Festival kirjutab, et esinemisest loobumine on normaalne, kuigi selliseid otsuseid võiks teha veidi varem, kui nädal enne ürituse toimumist.

Mis ei ole ok ega respekteeritav, on see, kui bänd, kelle ultimaatumit festival vastu ei võta, alustab omapoolset kampaaniat ürituse saboteerimiseks, kirjutades kõikidele esinejatele, et need kaaluksid oma ülesastumise tühistamist. Sest neile ei meeldi üks bänd ja selle liikmed.”

“See on alatu, lapsik ja kantud solvumisest, et nende agendat kuulda ei võeta.
Nüüdseks on leitud asendusbändid, kuid tunne on selline, nagu oleksime festivali korraldamise asemel pidanud mitu head päeva laste järelt koristama.”

Probleemseks bändiks, kellega kõik lava jagada ei soovinud, on noor rokibänd Sorus.

“Soruse lugusid on mängitud meie rokiraadios, rahvusringhäälingus, nad on olnud ka kuude kaupa Muusikaplaneedi tabelis kõrvuti Anne Veskiga ja seega pole tegu mingi hästi hoitud räpase saladusega. Suhteliselt mainstream roki bänd, kelle lood räägivad peamiselt viikingitest, huntidest, nõidadest ja muust iidsest ägedusest. Meeste endi tõekspidamisi ja suunitlusi peab küsima neilt endilt, kuid nii, nagu ei huvita rokiraadioid muusikute eraelud, nii ei saa ka festival hakata valima bände selle järgi, kes kellega käib ja kas nende sümpaatia on pigem Onu Heino kui Tädi Maali.”

“Hard Rock Laager ei ole festival, mis toetaks mingeid poliitilisi või ühiskondlikke liikumisi või prooviks neid üksteise vastu välja mängida. Meie keskendume rangelt muusikale ja laseme sellel kõlada kõikides varjundites, mida alternatiiv-skeened pakuvad. Jälestame vasak- ning paremäärmuslust ning oleme vastu nii pruunile kui punasele terrorile selle ajaloolistes ja kaasaegsetes vormides,” lõpetab festival postituse.