Eelmisel aastal Eesti Ekspressile antud intervjuus rääkis Sorusi liider Sulev Saluneem, et kirjutab laule enda emotsioonidest ja arvamustest. Nii sündis ka üks skandaalsemaid pagulaslugusid "Mustad sead" ning sarnast nooti kandev "Must katk". "Aga kuni Eestis kehtib sõnavabadus, julgen ma välja öelda seda, mida mõtlen. Kui minu arvamus ei ühti teiste omadega, siis palun vabandust – keegi ei käsi sul seda lugu kuulata! Võta teine lugu ette ja elame sõbralikult edasi."

Rassistlikuks Saluneem ennast ei pea ning lubas, et tal ei oleks midagi selle vastu, kui Eestisse toodaks vaid need, kes tegelikult abi vajavad. "Minu poolest las toovad, kui tegemist on tõesti abi vajavate inimestega ehk naiste ja lastega, mitte oma pere ja maa hüljanud noorte täisjõus meestega."

Hoopis ootamatuna mõjub aga plaadifirma, mille ridadesse Sorus kuulub. Poola ja Ameerika ühise plaadifirma Strong Survive Records tutvustuses on selgelt kirjas, et tegu on ettevõttega, mis esindab valgete ülemvõimu kummardavaid bände. "Näiteks esindatakse maailmavaatepõhiseid muusikastiile nagu RAC, Oi!, National Socialist Black Metal, White power metal ja hatecore."

Portaalile Sky.ee ütlesid bändi liikmed, et olemuse tabamiseks peaksid kõik nende muusikaga ise tutvuma. "Selleks, et saada aimu, mis bändiga tegemist on, võiksid inimesed lugusid kuulata ja sellest sealt omad järeldused teha. Sorus pole kunagi olnud poliitiline bänd ega ei laula ka sellest. See rikuks bändi tegemise lõbu ja rõõmu ära."