Sunseti resident-DJ Erlend Aav rääkis Retro FM hommikuprogrammis Rauno Märksile, et koroonaviiruse aeg on Pärnus asuvat ööklubi halvanud samamoodi nagu teisi Eesti suurimaid ööklubisid, kui erinevalt teistest väiksematest kohtades, ei saa enam 100 inimese piiriga leppida.

Enne tänaseid vihmahooge oli Eestis Lõuna-Euroopale omased soojad suveilmad ning Tallinn, Tartu ja Pärnu olid rahvast täis. Erlend aga toob välja, et headest ilmadest tingituna tahaksid inimesed meelt lahutada, kuid kahjuks siseruumides seda teha ei saa.

"Pärnus on õnneks väliterrassid, välialad ja nii nagu lubatakse väliüritusi teha regulatsioonidega, ilmselt ka Pärnu nagu teised meelelahutuskohad Eestis, on püüdnud opereerida enda asju," tõi Aav välja.

Kuigi nad saaksid klassikalise ööklubipeo asemel kasutada mõnda alternatiivi, nt avavad kokteilibaari koos muusikaga, siis Aava arvates ei ole parem variant see, kui inimesed hakkavad kontrollimatult ja valimatult tegema põrandaaluseid pidusid.

"Ööklubid, erinevad lounge'id, kes juba täna on avatud või sümbioosiga kohad, üks vahetab nime, teine paneb piljardilaua tantsupõrandale. Eks üritatakse selliseid käike teha, mis ühest küljest on jokk, sest sellega muudetakse valdkonna olemust," ütles ta.

Rääkides juulikuuplaanidest, siis ega sealgi asjalood paremad pole.

"Me oleme Eesti artistidega sel suvel opereerimas, sest välisartiste tuua on keeruline. Mõni peaks olema 14 päeva varem karantiinis, nagu nublu laulab. Meil on üsna raske neid kahe nädala kaupa siin hoida ja ega nad ei kipu praegu tulema ka," ütles ta.

Aav lisas: "Meil on Eesti artistid ootel, mõned on planeeritud järgmiseks nädalavahetuseks. Me loodame, et valitsuse järgmisest istungist selgub natuke leebem regulatsioon just selle 50% osas. See võimaldaks pakkuda artistidele tööd ja ka taustajõududele. Muidu kuivaks see sektor päris kokku," sõnas Aav.

Muusikud ja klubipersonal kannatavad selle alt kui tööd pole. Erlend Aav on kuulnud juba mitmelt muusikult, et nad peavad sissetuleku saamiseks müüma juba teist või kolmandat trummikomplekti ning ise mootorratta.

"See võib tunduda naljakas, aga need on tõelised situatsioonid hetke elust. See on märk sellest, et probleem ei ole sugugi tilluke," leiab Aav.

Ööklubijuhid on omakeskis arutanud, kuidas nad saavad ööelu korraldada. Pärnu meelelahutus elab aga praegu rohkesti kokteilibaaride peal. Erlend Aav sõnas, et viirus võib ka välisõhus 30-40 minutiga levida, küll aga mitte nii intensiivselt kui nt sees. Ta tõi ka välja, et ekspertide hinnangud põhinevad andmetel, millel pole väga pikk ajalugu.