USA-s esitati endise finantsisti ja süüdi mõistetud pedofiili Jeffrey Epsteini Briti seltskonnategelasest endisele elukaaslasele Ghislaine Maxwellile süüdistus alaealiste kuritarvitamisele kaasaaitamises teadaolevalt noores eas ohvrite värbamise ja ettevalmistamise näol.

Maxwell on varem eitanud igasugust seotust või teadlik olemist Epsteini seksuaalkuritegudest.

Epstein tegi mullu 10. augustil vanglas enesetapu, oodates ilma kautsjoni võimaluseta kohtuprotsessi.

Epstein vahistati eelmisel aastal New Yorgis. Teda süüdistati selles, et ta pidas seksi eesmärgil alaealiste tüdrukute võrgustikku.

Prokuratuur väidab, et Maxwell aitas Epsteini jaoks ette valmistada tüdrukuid, kellest noorimad olid 14-aastased.

Süüdistuse järgi lõi Maxwell tüdrukutega usaldusliku vahekorra, näiteks viis neid ostlema või kinno, ning meelitas nad seejärel tegema Epsteinile massaaži, mille käigus neid seksuaalselt kuritarvitati.

Prints Andrewl on varasemalt palutud võimudega koostööd teha ja rääkida ära kõik, mida ta Epsteini tegemiste kohta teab. Võimud on öelnud, et Andrew ei ole koostööaldis ja temalt siiamaani infot pole saanud.

Aga mõned kuud tagasi lükkasid printsi esindajad need väited ümber, öeldes, et ainuüksi sel aastal on Andrew kolmel korral pakkunud, et annab USA võimudele ütlused. Siiamaani ei ole sellest asja saanud.

Nüüd, kui Ghislaine Maxwellile on esitatud ametlikud süüdistused, on prints Andrew juriidilistel esindajatel mure. Nad kardavad, et Maxwell võib teha võimudega kokkuleppe, mille tulemusel prints Andrew osalus Epsteini puudutavas juhtumis muutub või isegi suureneb, kirjutab The Sun.

Praegu pole teada, mis rollis prints Andrewt Ghislaine Maxwelli juhtumis nähakse - kas tunnistaja või kahtlusalune.

New Yorgi prokurör Audrey Strauss sõnas, et prints Andrew avaldus võiks olla neile kasulik, kuna osa Epsteini lasteahistamiste aktidest leidis aset Londonis.

"Me ootame prints Andrewt endaga rääkima. Meie uksed on talle avatud," sõnas Strauss.

Prints Andrew on kogu aeg eidanud kõiksugu süüdistusi enda vastu.
Tema esindajate sõnul oli prints üllatunud, et USA võimud tahavad temaga rääkida, eriti veel pärast seda, kui ta eelmisel kuul kahel korral ise nendega ühendust püüdis saada.

Printsi suurim mure paistab olevat, et ta võib langeda võimude "kalapüügiretke" ohvriks ehk kõik, mida võimude Maxwelli tegemisi uurides leiavad ja välja selgitavad, see võib halba varju heita ka kuninganna Elizabeth II pojale.