Film "365 päeva" räägib loo poola naisest, kes langeb sitsiilasest mehe vangi, vahendab BBC.

"See ei peaks olema kellegi idee meelelahutusest ja seda ei tohiks ka sellisena võtta," sõnas Duffy, kes mõned kuud tagasi avaldas, et kümme aastat tagasi langes ka tema röövi ja vägistamise ohvriks.

Film on tehtud poola kirjaniku Blanka Lipińska töö põhjal. Netflix ei ole küll filmi autor, kuid nad ostsid juunis filmi näitamise õiguse, kui seda oli veebruaris nii UK kui Poola kinodes näidatud.

Tegu on erootilise draamaga, millest on saanud Netflixi üks suurimaid hitte. The Guardian kirjeldas seda kui "Netflixi pehme pornograafia, mida inimesed ei suuda mitte vaadata", ja The Atlantic lisas "Netflixi esimene suvine hitt".

Ajakiri Variety kutsus seda aga kohutavaks ning poliitiliselt küsitavaks.

Oma kirjas Netflixi tegevjuhile Reed Hastingsile kirjutas Duffy: "Mul on kurb näha, et Netflix pakub platvormi sellisele "kinole", mis erotiseerib inimröövi ning näitab seksuaalvägivalda ja prostitutsiooni kui "seksikat filmi"."

"Ma lihtsalt ei saa aru, kuidas Netflix ei näinud kui hoolimatu, tundetu ja ohtlik see on. See on pannud mitmed noored naised joviaalselt anuma, et filmi peaosaline Michele Morrone nemad rööviks."

Foto: Scanpix

"Me teame, et Netflix ei näitaks filme, mis ilustavad pedofiiliat, rassismi, homofoobiat, genotsiidi ja teisi inimsuse vastaseid kuritegusid. Maailm tõuseks õigustatult üles ning hakkaks karjuma."

"Traagiliselt aga keegi ei märka prostitutsioonile sundimise ohvreid, aga filmis "365 päeva" on nende kannatused muudetud erootiliseks draamaks, nagu Netflix seda kutsub," sõnas Duffy.

Duffy avaldas aprillis, kuidas kümme aastat tagasi ta uimastati, rööviti ja viidi neljaks nädalaks välismaale, kus teda mitmel korral vägistati. Netflixile saadetud kirjas tänas ta õnne, et tal õnnestus pääseda, aga paljudel teistel nii hästi pole läinud.

"Ja nüüd ma pean tunnistama seda tragöödiat, oma tragöödiat, erootika ja alandusena," ütles lauljanna.

Duffy palub ka kõikidel inimest, kes on filmi juba näinud või plaanivad seda teha, mõelda probleemidele ja murekohtadele, mis filmis kajastust leiavad.

Filmi suure populaarsuse tõttu plaanitakse sellele ka juba järge, teatas peaosaline Michele Morrone nädala alguses.