Hortus Musicus andis Andres Mustoneni juhtimisel neljapäeval Kadrioru kunstimuuseumis kontserti. Pärast sissejuhatavat muusikapala võttis Mustonen sõna ja avaldas, et nende kontsert pühendati Estonia direktorile.

"Tänase kontserdi pühendab Hortus Musicus oma väga pikaaegsele sõbrale, kolleegile ja meie direktorile Aivar Mäele," sõnas Mustonen.

"Temaga on meil olnud tohutu loominguline koostöö, kes on aidanud Hortust igatepidi oma jõu ja jaksuga, on olnud meile suureks toeks. Soovime talle jõudu ja jaksu selles maailmas, kus on nii palju kurjust ja nii palju õelust. Meie oma muusikaga tahame anda ainult headust, õilsust ja armastust, " lisas ta.

"Samuti mõtleme me oma väga pikaajalisele sõbrale Aarne Mikule, kes taandus selle absurdse maailma nõudmiste alla, aga uskuge mind, armsad raadiokuulajad ja inimesed, kes siin on, kunst ja meie oleme nagunii võitjad. Ükskõik, mis meiega ka ei tehtaks, me võidame nagunii, sest meil on Jumala õnnistus peal," sõnas ansamblijuht.

Rahvusooper Estonia nõukogu jätkas neljapäevasel erakorralisel koosolekul arutelu teatri juht Aivar Mäe ahistamissüüdistuse üle ning otsustati tema tööleping ajutiselt peatada. Taandus ka nõukogu juht Arne Mikk.

Nõukogu valis ühehäälselt uueks esimeheks Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia rektori, professor Ivari Ilja. Koosoleku lõppedes esitas Arne Mikk Eesti Vabariigi kultuuriministrile palve arvata ta välja nõukogu liikmete hulgast.

Aivar Mäe toetajad tegid enne nõukogu kokkutulekut ka avaliku pöördumise, kus oli teatrijuhti toetavale pöördumisele kogutud 353 allkirja, mõni tund hiljem langes see küll 352ni.

Pöördumises märgitakse, et ahistamine ei ole küll kuidagi aktsepteeritav, ent tekkinud olukorra lahenduseks pole nende hinnangul kasutatud õigeid meetmeid.

29. juunil alustas politsei Aivar Mäe ahistamiskahtluse osas menetlust seksuaalse ahistamise paragrahvi alusel. Samal päeval teatas Tallinna kesklinna politsei, et ameti poole on pöördunud kaks naist, kes kirjeldasid, kuidas Mäe neid töötamise ajal on seksuaalselt ahistanud.

Eelmisel nädalal avaldas Eesti Ekspress kümnekonna töötaja kirjeldused sellest, kuidas teatri direktor on neid alandanud ja ahistanud. Mäe lükkas siis need väited tagasi ja on seni olnud lisakommentaarideks tabamatu.