ABBA liikmed Agnetha Fältskog ja Björn Ulvaeus oleksid täna tähistanud oma 49. pulma-aastapäeva, vahendab Mirror. Paar abiellus 1971. aastal, vaid aasta enne seda, kui nad teise abielupaari, Anni-Frid Lyngstad ja Benny Anderssoniga, muusikamaailma edetabeleid vallutama hakkasid.

Eurovisioni lauluvõistlusel osalemine andis koosseisu populaarsusele veelgi hoogu juurde, kuid kahjuks ei jäänud abielud kestma, mis mõjutas ka bändi tulevikuvaateid.

Agnetha ja Björn lahutasid 1979. aastal. Kuigi esmalt jäi maailmale mulje, et tegu oli sõbraliku lahku kasvamisega, siis tegelikult oli olukord midagi hoopis muud.

Peale keerulist lahutust vajas Agnetha teraapia abi, et kaasnenud stressist vabaneda. Olukorra tegi aga veelgi hullemaks Björni uus kallim, kes ilmus välja vaid nädal peale lahutamist. "Me ütlesime alati meediale, et see oli sõbralik kokkulepe. Muidugi oli see vaid pealispind. Sellist asja nagu sõbralik lahutus ei ole olemas, eriti kui asjasse on segatud lapsed."

Täpselt sellel perioodil ilmus ka ABBA üks hittidest "The Winner Takes It All". 2013. aastal meenutas Agnetha, et singli autor oli endine abikaasa. "Björn kirjutas selle meist vahetult peale lahutust. See asjaolu teeb loo minule veelgi erilisemaks."

Loo esitamine oli lauljanna jaoks isegi mugavam kui arvata oleks võinud. "Ma sain sinna tunded sisse panna. Mul polnud mingit probleemi selle jagamisega. Selles laulus oli nii palju. See oli segu minu ja Björni tunnetest ning ka Benny ja Frida läbielamistest."

Väidetavalt üritas bänd küll koos töötamist jätkata, kuid kiirelt mõisteti, et peale lahutusi pole ABBA tegemine enam nii lõbus. Agnetha ei nautinud mööda maailma ringi lendamist ning tundis süümepiinu, et lastest nii palju eemal oli. Ka fännidega suhtlemine tekitas lauljannas tarbetut ärevust. "Ma nägin õudusunenägusid, kus nad mu kätte said ja elusalt matsid." Probleeme tekitas ka noore lauljanna inglise keel. "Kui Anni-Frid pidutses, siis Agnetha kannatas. Pole ime, et nad omavahel alati läbi ei saanud," seisis koosseisu suhteid lahanud toonases artiklis.

Agnethal võttis omajagu aega, et oma kaaslastele nende tehtud tegude eest andeks anda. Liikmed ei kohtunud kordagi enne kui 2008. aastal läks esmakordselt lavale Rootsi muusikal "Mamma Mia!".