Loetud nädalad tagasi sattus J.K. Rowling eriti õnnetusse olukorda, kui sotisaalmeedias jagatud postituse tõttu pidi tema eest vabandama nii kõik kolm "Harry Potteri" peategelast kui ka Stephen King. Nüüd on olukorda aga veelgi hullemaks läinud, vahendab E! News.

Rowling läks taas sotsiaalmeediasse ja avaldas oma arvmust seoses hormoonidega, mida arstid noortele kirjutavad. Autori sõnul on tegu uue teraapiaga, mis ei too endaga alati kõige paremaid tulemusi kaasa.

Rowling kirjutas, et on ise näinud rasket vaeva depressiooni, ärevushäirete ja muude vaimsete probleemidega. Just seetõttu lubab ta endale võimalust selgitada, et hormoonide tarbimine on temasilmis saanud väga vale suuna. "Mitmed spetsialistid on mures, et noored suunatakse vaimsete probleemidega hormoonide ja operatsioonide suunas, kuigi tegu ei pruugi olla parima lahendusega. Me vaatame seda kui uut teraapiat noortele homoseksuaalidele, mis lõpuks võib mõjutada hoopis nende viljakust ja seksuaalset võimekust."

Autori postitused ajasid aga taas veelgi vihasemaks juba niigi ärevil fännid, kelle sõnul ei mõtle Rowling piisavalt oma noorte fännide tervisele. "Mitte kordagi ei ole J.K. Rowling peatunud, et mõelda millist kahju põhjustab noorte transsooliste vaimsele tervisele," pahandas aktivist Munroe Bergdorf. "Transsoolise muutumise mitte toetamine ei tee neist veel kedagi teist."

Juutuuber Kat Blaque ei saa samuti autori eesmärkidest aru. "Miks peab J.K. Rowling maailmale pidevalt meelde tuletama, et ta ei näe transsoolisi teistega võrdsena?"

Transsoolise artistina tuntud Juno Birch ei kavatse samuti autori juttu taluda. "J.K. Rowling peab kohe vait jääma. Ta konkreetselt kahjustab transsooliste kogukonda. Praegu süüdistas ta kliinikut, mille teenuseid mina lapsena kasutasin, et nad eksperimenteerivad noorte peal. Tegelikult päästis see kliinik minu elu."