Tallinnasse Kakumäe Havenisse on neil päevil nimeka soome kunstnik-lavastaja Kari Kankanpää kavandi alusel ehitatud elusuuruses piraadilaev, kus toimuvad „Erik Kivisüdame“ suurejoonelisemad märulistseenid.

„Kuna meie filmis satuvad lapsed uduga kaetud merel kaasaegsele piraadilaevale, siis ühel hetkel sai selgeks, et visuaalselt parima tulemuse nimel tuleb selle laeva makett ehitada Kakumäe Haveni angaari. Stseenid sama laeva sisemusest filmisime üles Filmlandi stuudios Luksemburgis juba novembris. Kokku on see puhas filmimaagia, kui üks ja sama laev on üles filmitud eri riikides,“ rääkis režissöör Ilmar Raag.

Kakumäe Havenis on fookuses mitmekümne näitlejaga stseenid, trikid ja nn sinist ekraani nõudvad ehk hiljem arvutis lisatavate visuaalefektidega stseenid. Viimaste õnnestumisele aitavad kaasa Eesti filmide trikikonsultant Enar Tarmo ning visuaalefektide ekspert Heiki Luts, kelle tuntuimate filmitööde hulka kuulub näiteks „Seltsimees laps“ ja „Tõde ja õigus“.

„Tegu on äärmiselt keeruka produktsiooniga, kuhu on kaasatud viie erineva riigi loominguline koosseis. Väga hea meel on, et siin on kokku saanud oma ala tõelised tipud, aga ega see teisiti poleks võimalik, sest stsenaristide Andris Feldmanise ja Livia Ulmani loodud võrratud fantaasiamaailm vähemaga ei lepikski,“ kommenteeris produtsent Riina Sildos.

Tallinna võtetel löövad kaasa filmi peaosalised Herman Avandi (Erik) ja Florin Gussak (Maria), Renars Kaupers (Versats), Juhan Ulfsak (Külmking), Laura Peterson-Aardam (Kapten), Kristjan Sarv (Suuvooder), Anti Reinthal (Armin), Nero Urke (Volask), Andres Lepik (vana vang) ja paljud teised näitlejad.

„Erik Kivisüda“ on Eesti, Luksemburgi, Leedu, Läti ja Soome koostöös valmiv seikluslik ja fantaasiarohke lastefilm. Selle produtsent on Riina Sildos (Amrion OÜ), kaasprodutsendid Adrien Chef ja Paul Thiltges (Paul Thiltges Distributions, Luksemburg), Aleksi Bardy (Helsinki-filmi Oy, Soome), Uljana Kim (Uljana Kim Studios, Leedu), Roberts Vinovskis (Locomotive Productions, Läti).

Filmi eelarve on 3,5 miljonit eurot, mis teeb sellest Eesti läbi aegade kõige kallima koostööfilmi, milles eestlastel on juhtiv roll. Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Film Fund Luxembourg, Euroopa Liidu MEDIA programm, Leedu Filmikeskus, Suomen Elokuvasäätiö, Yleisradio ja Läti rahvuslik filmikeskus.

Filmi esilinastus on kavandatud 2022. aasta veebruari.

Eesti Päevaleht on varem pikemalt kirjutanud filmist siin ja siin!