Eesti Autorite Ühingu uude juhatusse kuuluvad Jaan Jaago, Juko-Mart Kõlar, Kadri Sundja, Karl-Ander Reismann, Kirke Karja, Vaiko Eplik ja Virgo Sillamaa. Eplik käis koos Kirke Karja ja Virgo Sillamaaga Klassikaraadio saates "Suveduur" rääkimas, millised on tulevikuplaanid.

"Autor on olla privileeg. Autori positsioon on igal ühel küll erinev ja autorluse tagajärjed on samuti erinevad, kuid olla autor Eestis aastal 2020 on hea ja uhke tunne. Kindlasti on palju probleeme, kuid see on hoopis teine küsimus," rääkis Eplik saates.

Uue juhi sõnul kuulub EAÜsse hetkel 5000-6000 liiget, kelle hulka kuuluvad ka koreograafid, visuaalkunstnikud ja kunstnikud

Eplik leidis, et ühingu juhatuses ei olnud probleeme põlvkondade esindatusega ning liikmete vahetumine juhatuses peaks olema loomulik.

"Juhatuses olid küll pikka aega ühed ja samad inimesed, kuid see ei tähenda, et nad midagi valesti oleks teinud. Meie eesmärk ei ole olla ühingu juhatuses oma elu lõpuni, vaid loodame, et kolme aasta pärast on juhatuse vahetumine tavaline ning liikmed on aktiivsed," kommenteeris Eplik ja lisas, et eelmise nädala sündmuse puhul oli kõige olulisem just see, et kunagi varem ei ole nii palju liikmeid olnud koosolekul kaasatud kui siis.

"Meie EAÜs loodame olla neil partneriks, et artistil oleks kergem. On üsna selge, et meil ei ole enam lihtsasti eraldatavat globaalset ja lokaalset turgu muusikas ja sellises olukorras on rõõm tõdeda, et Eesti muusika on maailmatasemel. Meie unistus on viia Eesti muusikute tugisüsteem ka maailmatasemeni," lisas Eplik.