Kanal 2 teatas mõned nädalad tagasi, et lõpetasid koostöö "Kodutunde" produtsendi Kristi Loigoga, kuna tekkis kahtlus, et peredele annetatud rahasid ei ole terves ulatuses otstarbekalt kasutatud. Kanal 2 tegi politseile ka kuriteo kahtluse osas avalduse.

Kanali programmijuht Kaspar Kaljas sõnas, et koostöö lõpetati enamasti usalduse lõppemise tõttu. "Kodutunne" on saade, mis põhineb suuresti heategevusel ning kanal sai liiga palju signaale, et rahad ei läinud õigesse kohta.

Selle tõttu "Kodutunnet" enam Kanal 2 ekraanil ei näe. Alates sügisest võtab seal koha sisse "Hingesoojus", mida hakkab produtseerima Katrin Lust.

Annetusi hakkab saates otse vastu võtma AS Postimees Grupp, et sellega säilitada annetuste läbipaistvus. Ja annetatud rahade kasutamist hakkavad kontrollima audiitorid. See on oluline, sest Kanal 2 esitas Loigo vastu politseile kuriteoteate, kuna Loigo ei suutnud tal olevate dokumentidega tõendada, et kasutas annetatud raha õigesti.

Katrin Lust sõnas, et kaalus pakkumise vastuvõtmist kaua, kuid otsustas projekti ette võtta, kuna kasvõi Loigo ümber toimuva uurimise ajaks oleks võimalus Eestimaa peresid aidata.

"Minu meelest see ei tohiks seiskuda. "Kuuuurija" saatega ma näen, kui palju on tegelikult abivajajaid. "Hingesoojus" üritab seda lünka täita. Kindlasti ei saa see olema "Kodutunne", aga see saab olema selles mõttes heategevussaade, et inimesed saavad sealt abi," rääkis Lust.

Kuigi tegu on tüübilt sama heategevussaatega, siis on seal "Kodutundega" võrreldes mõned erinevused. Kui "Kodutunne" oli suuresti perekeskne, siis Lusti plaaniks on aidata kõiki abivajajaid, nt vanu, üksikuid ja liikumispuudega inimesi.

"Kuuuurija" tulevikku see ei mõjuta, sest "Hingesoojust" Katrin Lust ise juhtima ei hakka, lootes leida sinna toreda saatejuhi ja koostööpartnerid.