Kertu Jukkum otsustas magistriõppesse minna, kuna see tundus tema jaoks loomuliku jätkuna. "Olen saanud maitsta tele-, raadio ja online meedia leiba. Kommunikatsioon ja suhtekorraldus näib mulle täna loogiline jätk," sõnas ta Kroonikale.

"Võtsin aja maha, et peatuda, suurt pilti kõrvalt jälgida. See samm andis hea tulemuse ja tundsin, et on õige aeg taas õpingutele pühendada," vastas Jukkum küsimusele, miks ta otsustas nüüd õppima minna.

Ajakirjandusse naasmist ta ei välista, aga püüdleb pigem kommunikatsiooni suunda.

Pärast Elu24st lahkumist otsustas Jukkum võtta loomingulise puhkuse. Kirjutan uut raamatut, rändan ringi ja sügisest olen lubanud tegusam olla," sõnas ta.

KERTTU JUKKUM

Kertu Jukkum sai bakalaureusekraadi Tallinna Ülikoolist, lõpetas 2012. aastal kooli riigiteaduste erialal.

Aastatel 2007–2014 töötas ta raadiojaamas Sky Plus. Alates 2015. aasta septembrist oli ta telekanali TV3 avalike suhete juht. Mais 2017 asus ta juhtima Eesti Meedia veebiportaale Elu24 ja Limon. Elu24 peatoimetaja kohalt lahkus ta 2020. aasta veebruaris, tema asemele tuli Marko Püüa.

"Asusin Postimees Grupis tööle kolme aasta eest, suurte ümberkorralduste ajal. Tänaseks on meelelahutusportaalist Elu24 kasvanud välja üks Eesti suurimatest tabloididest ja mis jätkab ilma minuta. Olen siiralt tänulik kõigile, kellega me teed sel perioodil ristusid ja ennekõike tänan ma oma suurepärast toimetust. Teilt kõigilt oli ja on palju õppida. Aeg on edasi liikuda. Kohe, kui olen veidi hinge tõmmanud ja oma reisikirge rahuldanud, olen avatud uutele väljakutsetele," kirjutab Jukkum veebruaris Facebookis.

Kertu hakkab TÜ sessioonõppes koos õppima koos Kajar Kasega, kes töötas kuni 2018. aastani Eesti Televisiooni saate "Ringvaade" vastutava toimetajana. Alates 2018. aastast on ta Reformierakonna kommunikatsioonijuht.