Katrin Lustile kui uue heategevussaate "Hingesoojus" produtsendile Loigol kiidusõnu jagada polnud.

"Ma teadsin väga hästi, et ükski väärikas produtsent sellist pakkumist vastu poleks võtnud, see saigi olla ainult tema! Võtta vastu midagi mis on teiselt vägivaldselt käest rebitud, on väga madal ja alatu!" ütles Kristi Loigo Kroonikale.

"Mis veelgi vääritum, Katrin Lust on pöördunud "Kodutunde" assistendi poole ja pakkunud talle uues saates tööd," lisas Loigo.

Kristi Nilov

Kroonika võttis ühendust Katrin Lustiga ja uuris, mida ta Loigo kriitikast arvab.

"Ma ei hakka sinna tasemele laskuma. Esitagu oma andmed annetusrahade kohta ära ja mingu oma saatega ise edasi," andis Lust alguses lühikese vastuse.

"Saan aru, et Kanal 2 ootan endiselt annetatud summade osas aruandlust. Südamest loodan, et Loigo esitab need ja mina saan sel suvel puhata ja tema saab oma saatega edasi minna. Olen enam kui veendunud, kui kõik on korras, siis jätkab Kanal 2 "Kodutundega", ütles Lust.

"Tahan lisada ka seda, et lehest ma loen kuidas kõik tuli suure üllatusena talle. Ometi juhtusin ma täiesti puhtjuhuslikult töölt lahkudes 19.juunil nägema mustas sametkleidis Loigot Postimehe majast väljumas. Mõned tunnid hiljem lugesin uudist, et Kanal 2 lõpetab temaga koostöö," sõnas Lust.

"Ei pea olema raketiteadlane, et arvata, miks ta majas oli. Ometi kommenteerib ta ajakirjanikele silma pilgutamata justkui poleks ta kanaliga üldse suhelnud. See kõik ei jäta ausat muljet," sõnas "Kuuuurija" saatejuht.

"Meie, ajakirjanike ülesanne on seista aususe eest. Inimesed on annetanud meeletuid summasid. See peab olema aus ja läbipaistev. Kui Kristi näitab, et kõik on korras, astun mina "Hingesoojusega" kõrvale. Kristil on siis täielik õigus oma saatega jätkata," leiab Katrin Lust.

Ta tõi välja ka Eesti Asenduskodu Töötajate Liidu koostatud annetuse kogumise hea tava, mis on selle töö juures oluline.

"Kui inimesel on kogu elutöö kaalul, pluss ausus jne, siis milleks selle asjaga viivitada. Me ei räägi ju andmete avaldamisest. Miks ei võiks sõltumatu vandeaudiitor asjale peale vaadata. Saan aru, et seda kõike on talle pakutud."

"Selle asemel, et teha ajakirjanduses sapiseid kommentaare tõestagu oma ausust ja mingu oma saatega ilusti edasi. Usun, et kui ta oleks läbipaistvalt annetuste sisu näidanud, poleks keegi temast ka loobunud. Mina olen selle poolt, et heade inimeste annetused on läinud inimeste abistamiseks," ütles Katrin Lust lõpetuseks.