„Röövitud" („Taken", 2008)

17-aastane Kim (Maggie Grace), kes elab ema Lenore (Famke Janssen) juures, on oma isa au ja uhkus. Kui endise spiooni Bryan Millsi (Liam Neeson) tütar Kim Pariisis röövitakse, asub mees teda iga hinna eest otsima. Oma endise ameti erioskusi kasutades jõuab ta Kimi röövinud halastamatu bande jälile ja alustab võitlust, et tütar päästa ja kurikaelu õiglaselt karistada.

„Surmasoov" („Death Wish", 1974)

Arhitekti Paul Kersey (Charles Bronson) naine sureb õudse rünnaku tagajärjel ja tema tütar on jäädavalt traumeeritud. Aja jooksul taipab Paul, et ta suudab New Yorgi kuritegevusele vastu astuda. Ta hakkab teadlikult kurjategijaid ligi meelitama, et neid tappa. Sellal, kui politsei teda leida püüab, muutub ta üha enam meedias ja elanike seas kangelaseks.

„Dead Man's Shoes", 2004

Tegevus toimub väikses Inglismaa linnas, mis näib esialgu elavat oma igavat tavapärast rütmi. Kõik muutub, kui peategelane (Richard-Paddy Considine) naaseb sõjaväest tagasi ja avastab, mis on tema vennaga aset leidnud. Mees asub oma venna eest kätte maksma väikelinna jõugule, kes teoga hakkama said.

„New Yorgi jõugud" („Gangs of New York", 2002)

Tegevus leiab aset aastal 1863, kui on toimumas New Yorgi ajaloo suurim tänavasõda. Kohalik William Cutting ehk Lihuniku-Bill (Daniel Day-Lewis) üritab kogu linna oma võimu alla saada, aga teda takistab ainult Iiri päritolu preester (Liam Neeson). Verises võitluses tapab Lihuniku-Bill preestri. Seda näeb pealt preestri poeg Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), kes otsustab kätte maksta.

„Vares" („The Crow", 1994)

Inimesed arvasid kunagi, et kui keegi sureb, tuleb vares ja viib ta hinge surnute maale. Kuid mõnikord, ainult mõnikord, toob vares selle inimese hinge tagasi, et seada asjad õigeks. Nende sõnadega oleks seda filmi kõige õigem iseloomustada. Eric Draven (Brandon Lee) ja Shelly Websyter pidid abielluma 31. oktoobril, kuid ööl enne seda nad tapeti. Aasta hiljem toob vares tagasi Ericu hinge, et kätte maksta ja teenida välja oma igavene puhkus.

„Tapke Carter" („Get Carter", 1971)

Paheline Londoni kurikael Jack Carter reisib Newcastle'isse oma venna matusele, kes suri kahtlastel asjaoludel autoõnnetuses. Peagi hakkab Jack aimama, et ta vend ei surnudki õnnetuses ja asub Newcastle´i allmaailma valede ja pettuste rägastikust otsima oma venna tegelikku surmapõhjust.

„Gladiaator" („Gladiator", 2000)

Kui Rooma imperaator Marcus Aurelius (Richard Harris) sureb, läheb võim Roomas kindral Maximuse (Russell Crowe) ja senati kätte. Marcuse võimujanuline poeg ei suuda sellega leppida ja laseb Maximuse pere tappa ning annab korralduse Maximus hukata, kuid mees suudab riigist põgeneda. Proximo (Oliver Reed) orjastab ta ja teeb tast gladiaatori. Maximust hoiab elus ainult tema kättemaksuiha. Tema võimalus saabub, kui ta saadetakse Roomasse Colosseumisse suurele gladiaatorite võitlusele. Sinna jõudes alustab ta kohe oma kättemaksuplaani elluviimist.

„Kill Bill - Pruudi kättemaks vol. 1" („Kill Bill", 2003/2004)

Pruut (Uma Thurman) ja ülejäänud pulmalised on tapetud ja nende verised kehad lamavad kabelipõrandal. Bill (David Carradine) ja tema kõrilõikajad Elle Driver (Daryl Hannah), O-Ren Ishii (Lucy Liu), Vernita Green (Vivica A. Fox) ja Budd (Michael Madsen) tegid aga tohutu vea: pruut jäi ellu. Neli aastat hiljem ärkab pruut koomast ja maksab kätte Billile ja tema kaaslastele.

„Ükskord Metsikus Läänes" („Once Upon a Time in the West", 1968)

Võimas raudteemagnaat palkab tapja Franki kõrvaldama igaühte, kes püüab takistada tema plaani ehitada Läände raudteed. Kui tapja mõrvab maaomanik Bretti, palkab viimase naine omakorda kättemaksuks kaks mõrtsukat Franki jälitama.

„Vana poiss" („Oldboy", 2003)

Ühel tavalisel päeval röövitakse ning vangistatakse Oh-Dae-Su 15 aastaks hotellituppa. Pärast vabastamist antakse mehele raha, mobiiltelefon ja 5 päeva aega leidmaks pikaajalise vangistamise põhjus. Tõe otsinguil saab tema kaaslaseks noor tüdruk, kes lubab müsteeriumi lahendamisel aidata. Koos jõuataksegi Oh-Dae-Su röövinud meheni, kes pakub välja võimaluse mängida üht mängu: kui Oh-Dae-Su suudab leida kauaotsitud põhjuse, sooritab röövija enesetapu. Kui ta vastust ei leia, tapetakse mehele abiks olnud noor tüdruk. Aega mõistatuse lahendamiseks on vaid viis päeva.

Allikas: filmiveeb.ee