Lust jagas "Kuuuurija" sotsiaalmeedias oma seisukohta toimunust ning selgitas, et tegu on kindlasti keerulise juhtumiga.

"Mina ei saanud tol päeval Valka minna, kuid tollel õhtul saatis Valga vallavalitsus välja pressiteate, et minu toimetaja üritas vägivaldselt pääseda lastekaitsjate autosse. Selle kohta pole siiski talle ühtegi süüdistust esitatud ega teda pole ka üle kuulatud. Tänases videos sellist rünnakut näha ei ole. Seda pole ka videotes, mis on meie käsutuses. Leian, et loos mainitud lastekaitsjate väiteid ei olnud tõesed," kommenteeris Lust esmalt linnavalitsuse esitatud süüdistusi.

Mis puudutab lastekaitsjate enda käitumist, siis seal toimunu ei ole Lusti hinnangul nii selgelt näha, et kindel seisukoht valida. "Mis täpselt koha peal juhtus mina ei tea, aga Õhtulehe videos minutil 2.04 on siiski koht, kus me ei saa päris kindlalt väita, et üle jala ei sõidetud." Vaata toimunut ülalolevast videost.

Kõige omapärasemana toob Lust välja pisiasja, et video jõudis ajalehte Valga politsei poolt, kuigi toimetaja polnud siis veel menetluse lõpust kuulnud. "See on keeruline lugu, kus emotsioonid on kõigil laes aga ma palun teil märgata ka seda pisiasja, et see video jõudis ajalehte Valga politsei poolt enne kui toimetaja sai kätte menetluse lõpliku otsuse ehk kuidagimoodi üritati ikka meile ära teha."

Saatejuht jääb kõigest olenemata oma kolleegi kõrvale. "Lõpetuseks tahan öelda veelkord, et seda juhtumit ei saa ma lõpuni kommenteerida, kuna mind ei olnud seal AGA ma pean uskuma toimetajat, kes on aidanud mul algusest peale vedada seda keerulist saadet ja kes ei ole oma töös teinud kunagi varem ühtegi viga."