1. Elton John

Elton Johnina tuntud muusikust valmis hiljuti film, kust võisid paljud fännid esimest korda elus kuulda, et staari tegelik nimi on hoopis Reginald Kenneth Dwight. Varem oli John osa bändist, kus tal oli kaks kolleegi, Elton Dean ja Long John Baldry, nende nimest kokku moodustas laulja oma artistinime. 1972. aastal muutis ta oma nime ametlikult Elton Johniks.

2. Bruno Mars

Hawaiilt pärit laulja Bruno Marsi nimi vast kõlabki liiga suupäraselt, et tõsi olla. Seda ka põhjusega, sest laulja kodanikunimi on hoopis Peter Gene Hernandez. Ühes intervjuus selgitas Mars, et Bruno oli lapsepõlves tema hüüdnimi, mistõttu on see eriti tähendusrikas.

3. Nicki Minaj

Seda, et räppar Nicki Minaji nimi pole päris, oskavad vast kõik aimata. Vähesed aga teavad, et staari kodanikunimi on hoopis Onika Tanya Maraj. Intervjuus on räppar öelnud, et tegelikult ta oma artistinime üldse ei salli, kuid esimene produtsent, kellega ta kuulsaks sai, oli oma soovidega väga järjekindel.

4. Freddie Mercury

Muusik Freddie Mercury kodanikunimi oli tegelikult hoopis Farrokh Bulsara. Mõlemat nime kuuldes tekiks esmapilgul ilmselt segadust, kumb neist artistinimi on, sest ega staari päris nimi loomingulisuselt Freddie Mercuryle alla ei jää. Oma nime muutis ta ametlikult Freddie Mercuryks täpselt siis kui Queen asutati.

5. Lady Gaga

Lauljanna Lady Gaga kodanikunime kuuldes ei ole ilmselt palju vaja mõelda, miks staar omale eraldi artistinime valis. Itaaliapärane Stefani Joanne Angelina Germanotta on ilmselgelt liiga pikk, et kasvõi Youtube'i pealkirjades korralikult kasutada. Oma artistinime valis Gaga Queeni hittlaulust "Radio Ga Ga".

6. The Weekend

See ei tule vast kellelegi üllatuseks, et muusiku The Weekendi kodanikunimi ei olegi nädalavahetus. Ometi ei ole seni keegi kuulnud, mis nimega härra siis passis tegelikult on. Laulja vanemad valisid talle nimeks Abel Makkonen Tesfaye. Artistinime ei valinud Abel siiski oma kõige lemmikumate nädalapäevade järgi, vaid sellega kaasneb lugu, kuidas muusik kodust lahkus. Nimelt otsustas ta ühel päeval kooli pooleli jätta. Võttis vanemate kodust madratsi, viskas selle sõrba autose ja lahkus kodust ning ei naasnud enam kordagi. Sündmus toimus täpselt nädalavahetusel, millest ka nimi tuleneb.

7. Brad Pitt

Näitleja Brad Pitti nimi on ta fännidele juba nii tuntud, et ei tule pähegi, et staaril veel mõni muu nimi võiks olla. Ometi on tegu vaid lühendiga Pitti kodanikunimest. Hurmuri passist leiab hoopis nime William Bradley Pitt. Väidetavalt on maailmakuulus staar naistega flirtides kasutanud pigem Williamit kui Bradleyt.

8. Miley Cyrus

Lauljanna Miley Cyrusi perekonnanimi on säilinud küll muutumatuna, kuid artistinime eesnimel pole vähimatki pistmist staari sünninimega. Vanematelt sai Cyrus nimeks hoopis Destiny Hope. Artistinimi arenes välja lapsepõlve hüüdnimest Smiley ehk naeratus.

9. Whoopi Goldberg

Näitleja Whoopi Goldbergi artistinimi on samuti nii omapärane, et selle tõelisus ei ole ehk kõige suuremaks mõistatuseks. Ometi ei suudaks keegi vast ise pakkuda, et staari kodanikunimi on hoopis Caryn Johnson. Staari sõnul sai ta oma nime kõhutuulte tõttu, sest töötas nii väikses teatris, et kõik kärtsud olid väga hästi kuulda.

10. Julianne Moore

Näitleja Julianne Moore on samuti trikitanud oma kodanikunimega. Tegelikult kannab staar hoopis nime Julie Anne Smith, mille kergelt muutmisel ongi võimalik saavutada Julianne. Smithist pidi näitleja aga loobuma, sest Julie Smith oli juba olemas.

Allikad: Iltalehti, Harper's Bazaar.