Politsei sai 4. märtsil teate, et "Kuuuurija" saate toimetaja järgnes Valgas kahele ametikohustusi täitnud lastekaitsjale, filmis neid, püüdis nende sõiduki ust avada ning takistas ärasõitu parkimiskohalt.

Peagi järgnes teinegi teade lastekaitsjatelt, et neid filminud mees väidab nagu oleks nad mehele autoga otsa sõitnud ja talle viga teinud.

Valga politsei alustas juhtunu asjaolude selgitamiseks väärteomenetluse, mis on praeguseks lõpetatud, kuna väidetava liiklusõnnetuse toimumine ei leidnud kinnitust.

Kagu politseijaoskonna komissar Tiit Melts ütles Delfile, et turvakaamera salvestiselt nähtus üheselt, et roolis olnud lastekaitseametnik ei sõitnud "Kuuuurija" toimetajale Indrek Meltsasele otsa ega teinud autoga parklast välja sõites kaameramehele viga, ei tahtlikult ega ka tahtmatult.

"Kuuuurija" toimetaja Indrek Meltsas ei taha seda aga kuulda ja kirjutas 10. juulil Facebooki.

"Tegu on lurjustest Valga lastekaitse töötajate Kätlin Podirati (tegelikult Kätlyn Podiradt - toim) ja Jana Kala laimu ja valega kättemaksuks. Minul on juhtunust kaks tunnistajat ja ka videosalvestused, mis lükkavad Delfi-Õhtulehe väited ümber. Ka antud Õhtulehe videos aegluubis on minutil 2:04 situatsioon näha. Politseilt eraldi palusin, et lõpetaksid asja menetlemise, kui soovisid mind Valgas ülekuulata," kirjutas Meltsas.

"Olin 4.märtsil Valgas seoses looga, mis on ka Kuuuurijast läbi jooksnud. Tegu oli pedofiili ohvriks langenud lapsega, kes just nende lastekaitsjate valedega võeti emalt ära. Ema oli teavitanud Valga politseid ja lastekaitset kahtlasest pedofiilist ja kuu aega mittemidagi ei võetud ette, enne kui lõpuks laps leiti pedofiili juurest vägistatuna. Miks lasid Valga politsei komissar Tiit Melts, lastekaitsjad Kätlin Podirat ja Jana Kala sellel juhtuda? Lastekaitsjad on antud asjas korduvalt ka kohtule valetanud."

"Tean, et ametisiku laimamise ja valeütluste andmise eest oleks minu poolt kriminaalkuritegu. Jään huviga ootama süüdistust. Kogu lugu Valga kaabakatest ametnikest näete sügisel "Kuuuurijas"," sõnas Meltsas lõpetuseks.