Smilersi ninamees Hendrik Sal-Saller käis eelmisel nädalal saates "Vikerhommik", kus kritiseeris oma kolleege, kuidas nad karantiini ajal käitusid.

"Inimesed peavad aru saama, et meelelahutus ei ole see esimene asi, mida inimesel igapäevaseks eksisteerimiseks tarvis on. Tore muidugi, kui meie ala keegi aitaks ja seal on palju erinevaid mutreid, nupukesi ja nipleid, kuhu oleks vaja natuke õli juurde lisada, aga suures joones ei tasuks halada," ütles Sal-Saller "Vikerhommikus".

Ta lisas, et muusikutel pole mõtet sotsiaalmeedias kurta, kui palju neil esinemisi ära jäääb. "Kui sa kirjutad näiteks sotsiaalmeediasse, et oi nüüd mul jäi 40 keikat tegemata, siis tekib küsimus, et kas sa teedki iga kuu 40 keikat? Kui sa teed iga kuu 40 keikat, siis kuidas sul ei ole võimalik järgmine kuu näiteks ilma nendeta elada? Ma saan aru muidugi, kui sa terve aasta mitte midagi ei tee ja kõik keikad olid planeeritud märtsi- või aprillikuusse ja see kõik lendas vastu taevast, siis sorri, tõstan käed üles, kõik on õige, hala!" sõnas Sal-Saller.

Smilersi solist tõi ka välja, et muusikaala ongi valdkond, kus artistid elavad tihti teadmatuses tuleviku osas ja alati tuleb olla valmis tagasilöökideks.

2018. aastal Eesti Laulul osalenud Ranele Raudsoo on Sal-Salleriga suht sama meelt.

"Muusikud on ühe elukutse esindajad, kes kaotasid ajutiselt töö, kuid mitte ainukesed. Kui rääkida turismivaldkonnast jne, siis on väga palju inimesi, kes koondati päris ära ja on võib-olla tänaseni töötud. Mina leian, et elukutselise muusikuna elada ongi riskantne: alati on võimalus, et esinemisi ei ole. Seega peaks/võiks olla väike rahaline varu, et sellistes olukordades hakkama saada," sõnas Ranele.

"Minul jäi seoses koroonaga ära kümmekond esinemist, aga praeguseks on olukord taas stabiliseerunud. Need kuupäevad, mis varem suures hirmus tühistati, on taas täitunud uute esinemistega. Vabu nädalavahetusi enam sisuliset ei ole," rääkis lauljanna.

Stefan Airapetjani mõjutas koroonaviirus tugevalt. Kui tal on tavaliselt kuus kaks kuni kümme esinemist, siis tänu Eesti Laulul osalemisele, maskisaate ja Kroonika aasta seksikaima mehe tiitli võitmisele sai neid rohkem.

"Mul oli väga palju esinemisi kalendris. Varem pole nii palju olnud. Kõik jäid ära. Väga kahju, sest et igakord sellist bingot ei juhtu," lausus Stefan.

"Ma arvan mingil määral on Sal-Salleril õigus, aga samas, mida rohkem me midagi välja ütleme, seda rohkem muret märgatakse. Kuna kõigil ei pruugi nii hästi minna kui mõnel. Tuleb kohaneda. Õnneks nüüd on kõik liikumas vaikselt paremuse poole. Vähemalt mul nii," sõnas Eesti seksikaim mees.