Kohalikud võimud avaldasid pärast lahkamist, et Naya Rivera suri uppumise tagajärjel. Surma loetakse õnnetusjuhtumiks, vahendas BBC.

Kohtuarsti sõnas, et surnukeha vaadati röntgeni all ja viidi läbi täielik lahkamine. "Lahkamise tulemused on kooskõlas uppumisega ja keha konditsioon on kooskõlas ajaga, mil see oli vees. Surnukehalt ei leitud vigastusi ega haigusele viitavaid tunnuseid. Mitte miski ei viita sellele, et narkootikumid ja alkohol oleks mänginud surmas rolli, aga kehale tehakse ka toksikologiline kontroll," oli kirjas kohtuarsti avalduses.

33-aastane Naya Rivera, kes on kõige enam tuntud sarjast "Glee", kus ta mängis Santana Lopezi, läks kaduma eelmisel kolmapäeval. Esmaspäeval leiti Piru järvest surnukeha, mis hiljem identifitseeriti kui Rivera.

Politsei lisas, et algse informatsiooni kohaselt oli uppumas ka Rivera nelja-aastane poeg Josey, kes mõni tund hiljem leiti nende renditud paadist magamas. "Ta kogus piisavalt energiat, et päästa oma poeg tagasi paati, kuid tal ei olnud jõudu, et ka iseend päästa," kommenteeris politsei esindaja.

Väidetavalt olid ema ja poeg rentinud paadi, et minna ujuma ning Josey nägi pealt, kuidas Naya vee alla kadus. Surnukeha otsingutele aitas kaasa see, et näitlejatar oli umbes 90 minutit enne traagilist uppumist saatnud sugulasele oma pojast pildi ning taustalt oli näha, kus järve osas nad tol hetkel viibisid.

Esmaspäeval kogunesid Naya endised kolleegid hittseriaalist "Glee" Piru kaldale, et teda mälestada. Samal päeval on noortesarja tähtede jaoks ka teine must tähtpäev: täpselt seitse aastat tagasi 13. juulil leiti surnult "Glee" üks peaosatäitjaid Cory Monteith. Ta suri vaid 31-aastaselt üledoosi tagajärjel.