1978. aastal ETV-s alustanud ja viimati 2006. aastal tele-ekraanil olnud Reet Oja ei ole televisioonist lahkudes intervjuusid andnud, kuid ETV 65. sünnipäeva puhul meenutab ta nüüd hetki ja inimesi, mis olulised nii Eesti teleloos kui temale isiklikult.

"Televisioon on geniaalne, imeline ja fantastiline," ütleb Oja tuues üksteise järel näiteid, mis meelde jäänud nii oma erilisuses kui ka veidruses.

25 aastat Eesti Televisioonile pühendanud Reet Oja on olnud paljude suurprojektide algataja ning käivitanud mitmed saated, milliseid toona Eestis tehtud ei olnud. Nii on ta lisaks paljudele filmi- ja kultuurisaadetele olnud Öö TV ja Hommiku TV sünni juures ning vahendanud vaatajatele Eesti lähiajaloo murrangulisi sündmuseid.

"On minu suur õnn olnud, et olen saanud teles töötada 25 aastat siis, kui ühiskonnas ja televisioonis oli vapustav aeg," tõdeb ta tagasi vaadates.

Karmel Killandile antud intervjuus meenutab Reet Oja oma esimest telepäeva ja telesaadet ETV-s, mis mõlemad algajat teletegijat ehmatasid. Juttu tuleb ka kallitest kolleegidest ja (tele)ajalukku kirjutatud seikadest, tänasest ETV-st ja sellestki, kas tulevikus on lootust Reet Oja veel tele-ekraanil näha.

"ETV65. Eksklusiivintervjuu Reet Ojaga" on ETV ekraanil täna kell 20.30