Dakota Fanningu karjäär sai alguse Hollywoodis, kui ta oli kõigest kuueaastane, kuid näitlejanna ei olnud siis kuulsuse poolt pahviks löödud, kirjutab Fox News.

26. aastane Dakota on oma aastakümnetepikkuse karjääri jooksul mänginud arvukates filmides, sealhulgas "Uptown Girls", "Maailmasõda", "Mesilaste salajane elu", "Videviku saaga" jne.

Ka tema noorem õde Elle Fanning on juba noorest tüdrukust peale erinevates sarjades mänginud, ning vägagi edukat karjääri teinud. Elle suutis isegi kooli kõrvalt filmides mängida, ilma et see oleks tema koolielu seganud.

Dakota on endiselt erinevate rollidega hõivatud. Ta on praegu peaosas draamas "The Alienist: Angel of Darkness", kus ta mängib 19. sajandi lõpus New Yorgist pärit naist.

Fanning on hoolimata sellest, et tema karjäär sai alguse üsna varakult, suutnud kõrvale hiilida Hollywoodi lapstähe needusest.

"Minu arust olen ma alati säilitanud väga puhta armastuse selle vastu, mida ma teen. Nii noorena alustades tundub see tõesti uskumatuna ja pigem tuleb kasutada palju kujutlusvõimet, mis on kodus mängimise kõrgendatud versioon," ütleb Dakota. "Ma olen alati sellele mänguliselt lähenenud ja arvanud, et see peaks olema lõbus ja loominguline ning erutav. Mul on vedanud, et ma armastan seda, mida ma teen ja see on alati olnud minu karjääri osas iga otsuse keskmeks."

Lisaks mainib ta, et ka tema pole täiuslik, ning ta on teinud vigu, millest ta on õppinud täpselt nagu teised. Sel juhul on talle suureks toeks olnud tema sõbrad ning lähedased.