Kuna räppar ja muusikaprodutsent andis oma presidendikandidatuurist niivõrd hilja teada, siis mitmete osariikide tähtajad enda kandidatuuri esitamiseks läksid mööda. Mitmed, aga mitte kõik.

Tuleb välja, et Kanye West registreeris end Oklahomas kandidaadiks ning pidas Lõuna-Carolinas ka juba oma esimese kihutuskõne. Ye kutsus laupäeval kõigi valimisõiguslikke inimesi Lõuna-Carolinas talle toetust avaldama tulla, vahendas ABC7NY.

Kogunemisele said tulla vaid eelnevalt registreeritud inimesed. Koha peal pidid nad allkirjaga kinnitama, et nad pole COVID-19 positiivsed, teineteisest turvalisel kaugusel viibima ja maski kandma.

Kanye West kandideerib koos kristliku jutlustaja Michelle Tidballiga. End tugevalt uskliku inimesena demonstreeriv Kanye on mitmel korral öelnud, et jumal aitab tal valimistel edukas olla.

Ta on küll loobunud Donald Trumpi toetamast ja on avalikult naeruvääristanud ka demokraatide võimalikku kandidaati Joe Bidenit. Sellele vaatamata on Kanye poliitiline kalduvus parempoolne, toetades ka mitmeid vabariiklaste eesmärke. Tema platvormi osa on ka mustanahaliste usulised vaated.