Kroonika võttis ühendust kõigi viie fraktsiooni ühe esindajaga, kelle käest küsis viis sarnast küsimust.

Kuidas koroonaviirusest tingitud eriolukord teie elu mõjutas?

Mingis mõttes tõestas see eriolukord ju seda, et tegelikult saab palju rohkem asju ära teha täielikult üle interneti ja see on märksa tõhusam ja mugavam. Ja siis on asju, mida üle interneti teha ei saa - näiteks oma sõprade ja perega kokkusaamisi Zoom ei suuda asendada. Arvatavasti paljud korraldavad oma elu ümber digitaalsemaks ja see on tegelikult positiivne.

Käisime eriolukorra ajal õhtuti ja nädalavahetuseti rohkem kui kunagi varem Tallinnas jalutamas. Meil on tõesti väga ilus pealinn, väga mitmekesise arhitektuuriga. Väga paljud vanad majad on väga ilusasti korda tehtud.

Eriolukorra lõppemise järel, missugusel välisüritusel käisite või plaanite minna?

Sel suvel ei olegi kuhugi veel jõudnud. Kuigi väga tahaks. Tallinnas on viimastel aastatel toimunud väga palju häid üritusi ja festivale - mitte ainult kontserdid, vaid ka erinevate asumite sündmused, hoovikohvikute päevad jne. Ja Eestis on endal tekkinud väga palju uusi ja huvitavaid artiste ja esinejaid. Oleks väga kurb kui see muutuks. Ma arvan, et peame täiesti tõsiselt mõtlema sellele, kuidas veel enam aidata meie kultuurivaldkonda.

Ivo Linna, Jaak Joala või Tõnis Mägi?

Kõik kolm on suured nimed Eesti muusikas ja mina küll ei ole nõus neid kuidagi võrdlema või hindama. Jaak Joala jälg Eesti levimuusikas on väga oluline. Mägi, eriti tema koostöö Ultima Thulega, on mulle alati väga meeldinud. Erkki-Sven Tüüro ja Thulega koos tehtud album, millel on mitmed lood Mägi esituses, on minu arvates üks kõigi aegade paremaid kauamängivaid, mis Eestis on välja antud! Ivo Linnaga olen ma aastaid ja aastaid tagasi tööalaselt koostööd teinud ja tunnistan, et see oli väga meeldiv koostöö - Linna on professionaal, väga töökas ja suhtus minusse, kes ma sel ajal olin lihtsalt üks noor suhtekorraldaja, väga kenasti. Kõik kolm on suured nimed, kes on end auga välja teeninud koha Eesti levimuusika ajaloos.

Kuidas veetsite oma jaanipäeva?

Ma ei joo õlut ja ei grilli, seega ei tähista ma kuidagi ka jaanipäeva.

Kui te ei ole seda veel teinud, siis mis välisriiki te plaanite suve jooksul reisida?

Kohe, kui saartele tohtis minna, läksin hoopis Hiiumaale. Kohtusime hiljuti Riigikogus Eesti turismiettevõtjatega - neile on viimased kuud olnud väga väga rasked. Kindlasti jõuame järgmistel aastatel veel ka Soome, Rootsi ja paljudesse teistesse kohtadesse Euroopas ja kaugemal, aga praegu tahaks võimalikult palju olla kodumaal - ja seeläbi toetada ka kohalikke turismiettevõtjaid.

Näen, et paljud sõbrad on avastanud enda jaoks Läti ja Leedu. See on ka tore. Isiklikult tahaksin üle kõige jõuda Berliini ja Londonisse. Ja loodetavasti taastub ühel hetkel ka normaalne välissuhtlus ning saab ka tööalaselt taas kohtuda kolleegidega teistest riikidest. Meil on nii oma majanduse kui julgeolekuolukorra parandamiseks vaja teha tugevaid pingutusi.