Statistikaameti järgi on 2020. aasta 1. jaanuari seisuga eesnimi Lauri 2450 mehel. Lauri on populaarsuselt 65. mehenimi.

Vanim Lauri on vanuserühmas 85+, noorim vanuserühmas 0–4. Lauri on keskmiselt 34 aasta vanune (mediaanvanus on 35).

Kõige populaarsem on eesnimi Lauri vanuserühmas 30–34, kus neid on 10 000 elaniku kohta 39,48. Kõige rohkem on eesnimega Lauri sündinuid mais, kokku 233.

Kõige populaarsem on eesnimi Lauri Järva maakonnas, kus neid on maakonna 10 000 elaniku kohta 27,81.

Kuna Laurisid on palju, siis pole ka mingi üllatus, et selle nime kandjad on ka mitmed Eesti avaliku elu tegelased. Neid on aga nii palju, et koos lugejate abiga valime Eesti parima Lauri.

Valikusse kuuluvad kümme mitme erineva valdkonna esindajat, aga kõige enam leiame neid ikka meelelahutusvaldkonnast.

Lauri Pihlap

Lauri Pihlap (38) on laulja, kes suudab edukalt ka puusi liigutada. Nimelt oli ta osa olulisest taustajõust 2001. aasta Eurovisioni ajal, kui Tanel Padarile ja Dave Bentonile pakuti taustatantsijatena niivõrd hoogsat saadet, et Kopenhaagenis toimunud lauluvõistlus pandi kotti.

2007. aastal alustas Pihlap soolokarjääri nime all Lowry ning aasta hiljem, 16. märtsil oli Rihanna soojendusesineja Saku Suurhallis.
Pihlap on andnud välja kaks albumit ning tootnud hulgaliselt hitte Eesti muusikamaastikul.

The Tomahawck Brothers

Lauri Saatpalu

Lauri Saatpalu (55) on muusik, kes laulab laulu "Muusik", ning näitleja. Ta on kirjutanud enamiku laulude teksti ja suure osa muusikast ansamblites Pantokraator, Folkmill, Beep Shop Boys ja Dagö.

Pärast viieteistaastast vaheaega taas teatrisse kutsutuna on mänginud selliseid rolle nagu Raymond (Albert Camus' "Võõras"), Boob (Urmas Lennuki "Boob teab") Polygon Teatris ning Kompajalg (Wilsoni / Waitsi taskuooperis "Black Rider") ja Rekvisiitor Streuli "Rekvisiitori tähetunnis", mis sai ka 2014. aastal festivali Monomaffia žürii- ja publikupreemia.

Lauri Saatpalu

Lauri Pedaja

Lauri Pedaja (33) on näitleja, suunamudija ja endine juuksur. Ta tegi endale nime filmis "Klass", kinnitas nime eestlaste mällu sarjas "Ühikarotid" ning tegi pulli seriaalis "Köök". Samuti osales ta Kanal 2 kolmanda hooaja saates "Tantsud tähtedega" (2008), kus tema tantsupartneriks oli Kristina Tennokese.

Selle kõige vahel lõikas ta ka salongis juukseid ja sai meedias aunimetuse "staarjuuksur", amet, millest ta praegu loobunud on.
Hiljuti kihlunud Pedaja on viimastel aastatel aktiivne sotsiaalmeedias, eriti YouTube’is, kus on teinud koostööd nt Martti Halliku ja Liina-Ariadne Pedanikuga.

LAURI PEDAJA

Lauri Nebel

Lauri Nebel (71) on legendaarne Eesti näitleja ja muusik, kelle tuntuim filmiroll pärineb aastast 1979 filmist "Siin me oleme", kus mängis madrus Timmu rolli. Ta on mänginud ka filmides "Metskapten", "Minu Leninid" ja "Supilinna salaselts".

Nebel mängib mitut muusikalist instrumenti, nende seas kitarr. 1979. aastal moodustas ta koos Noorsooteatri kolleegide Jüri Aarma ja Kaarel Kilvetiga trio Hampelmann.

Nebel on tegev ka poliitikas. 1997. aastal liitus ta Keskerakonnaga, aga juba kümme aastat hiljem kandideeris ta EKRE koosseisus Tallinnas kohalike omavalitsuse valimistel, kuid ei saanud valituks.

Lauri Nebel

Lauri Liiv

Lauri Liiv (43) on eesti muusikalilaulja ja Black Velvet solist. Black Velveti ninamehena esitas ta laulu “17”, mis tõi talle üle-Eestilise tuntuse.

1993/1994. aastal osales ta Eesti Televisiooni lauluvõistlusel "Laulukarussell", kus sai kolmanda koha, ja 1994/1995. aastal võistlusel "Kaks takti ette". Oli koos Hanna-Liina Võsaga 1997/1998. aasta "Laulukarusselli" saatejuht. Koos Katrin Viirpaluga oli ta Eesti Televisiooni noortesaate "Suve TV" saatejuht.

1998. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse Eesti eelvoorus esitas ta koos Kaire Vilgatsiga Kalle Ermi kirjutatud dueti "Kristallid".
1999. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse Eesti eelvoorus esitas ta Sven Lõhmuse laulu "Soolo" ja aastal 2000 samal võistlusel esitas ta koosseisus "White Satin" Sven Lõhmuse laulu "Church Of Love".

Muusikalistest on teda saanud näha projektides "West Side Story", "Les Miserablés", "Miss Saigon", "Aida", "Cats", "Jesus Christ Superstar" jt.

LAURI LIIV

Lauri Mäesepp

Lauri Mäesepp (26) on Rakverest pärit, kuid töö tõttu elanud mitmes teiseski Eesti paigas. Näiteks Pärnus, sest liitus pärast Viljandi Kultuuriakadeemia näitleja eriala lõpetamist 2014. aastal Endla teatriga.

Mäesepp on ka talendikas laulja, esinedes tihti koos folkbändi Ukerdajad koosseisu. 2013. aastal võideti Viru folgil parima tudengibändi tiitel.

Mäesepp on mänginud filmides "Lõbus perekond", "Mustad lesed" (2015) ja "Vabad mehed" (2015). Mees oli osaline ka palju furoori tekitanud filmis "Nullpunkt" (2014)

Ta on ka ettevõtja, kes kuulub kolme firma juhatusse. Kui kaks nendest on seotud meelelahutusvaldkonnda, siis kolmas tervishoiuga. Kroonika on varasemalt kirjutanud, et Mäesepa eesmärgiks on tegeleda Eestis diabeedi ennetuse, ravi ning haigust põdevate inimeste toetamisega.

LAURI MÄESEPP

Lauri Leesi

Lauri Leesi (75) on kõige kuulsam õpetaja Eestis. 1949. aastal küüditati ta koos vanematega Siberisse Novosibirski oblastise Tatarski rajooni. Ta õppis aastatel 1952–1957 Tatarski rajooni Uvalskoje keskkoolis. Ta lõpetas 1970. aastal Tartu Riiklikus Ülikooli prantsuse filoloogia erialal.

Ta on töötanud prantsuse keele õpetajana, muuhulgas ka Tallina 1. Keskkoolis ja Tallinna Keeltekoolis. Aastatel 1989–1992 tegi kaastööd Eesti Televisioonile meelelahutus- ja muusikasaadete autori ja esinejana.

Aastatel 1992–2018 oli ta Tallinna Prantsuse Lütseumi direktor.
28. jaanuaril 2011 väitis ta oma ettekandes Andmekaitse Inspektsiooni korraldatud konverentsil, et on olnud 20 aastat Prantsusmaa mõjuagent.

Tema loomingust saab välja tuua nii mõndagi. Ta on tõlkinud eesti keelde teatritele näidendeid, sealhulgas Pierre de Marivaux' "Armastuse ja juhuse mäng", Molière'i "Kodanlasest aadlimees", Alfred de Musset' "Armastusega ei vallatleta". Ta on tõlkinud ka ligi 50 šansooni ja toimetanud kirjastusele Perioodika alates aastast 1990 raamatusarja "Europeia".

debatt-9

Lauri Hermann

Lauri Hermann (39) ei ole võib-olla paljudele tuttav oma näo vaid oma hääle poolest. Vaatamata oma noorele eale on Hermann raadios töötanud juba 26 aastat. Kui 1991. aastal alustas Tartus tööd esimene kommertsraadiojaam, siis kuulis Hermann esmakordselt paljud välismaist muusikat. See tekitas temas soovi raadiotööd teha ning pärast mitmeid katseid anti 13-aastasele Hermannile tema võimalus.

Teletööd Hermann teinud ei ole, kuid on paaril korral olnud kaamera ees ning enda sõnul tundis end siis mugavalt. Ta tegi ka koos sõbra Erki Ergmaga dokumentaalfilmi "Tartu Video Kroonikad".

Eesti Muusikaauhinnad 2020, EMA2020

Lauri Hussar

Lauri Hussar (46) on Eesti ajakirjanik, kes on avalikkusele kõige enam tuntud kui endine Postimehe peatoimetaja. Ta loobus viimaste valimiste eel sellest ametist, kui kandideeris Eesti 200 nimekirjas riigikokku. Hussar sai 1300 häält, aga valituks ei osutunud.

Enne Postimeest töötas Hussar aastatel 1998–2006 TV3-s reporteri, toimetaja ja uudistesaatejuhina. Aastatel 2006–2016 oli ta Eesti Televisiooni ja Vikerraadio saatejuht.

Lauri Hussar abiellus 2008. aasta juulis stjuardess Triin Aasaga.

Lauri Hussari pressikonverents

Lauri Õunapuu

Lauri Õunapuu (43) on eesti pärimusmuusik. Ta on ansamblite Metsatöll (alates 1999), Ülemakstud Rentslihärrad, Harju Mehed ja Sinimaniseele (alates 2002) liige ning Arhailise Meestelaulu Seltsi asutajaliige. On kuulunud ansamblitesse Messier ja Tsõdsõpujaleelo.

Õunapuu on kirjutanud ka kaks raamatut, 2013. aastal ilmunud "Külalaulik 1. Rahvalaule sajanditaguseilt Eesti külatänavailt” ja 2019. avaldatud "Papa laulik. Rahvalikke laule eelmise sajandi algusest".

2016. aastal sai ta Eesti Folkloorinõukogu auhinna.

Lauri Õunapuu ja laulupeo dirigentidest koosnev koor salvestab laulu Üksi pole keegi

ANNA OMA HÄÄL


Valimisel erilisi kriteeriume pole. Iga kandidaadi juures on taust nende elu, tegemiste ja saavutuste kohta, mis ehk aitab kergemini valikut teha.