Õhtu täis lugusid ja laule merest ning meremeestest – vanad tuttavad Miljuneer, Truudusetu Juulia, Vana madrus, Käsmu laht, lisaks paaditäis uusi laule, mida see kooslus pole veel koos esitanud.

Laval on parimatest parimad - solist Marko Matvere, dirigent Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkester! Nende viimast ühist kohtumist lavalaudadel meenutab plaat "Kümme merelaulu" (salvestatud 2005. aastal Viinistus), seetõttu leidsid asjaosalised, et aeg on uuesti kokku tulla ja pakkuda publikule nii nostalgiat kui ka uusi elamusi heast muusikast.

Marko Matvere on Eesti üks tuntumaid merelaulude esitajaid ning üks väheseid eestlasi, kes käinud purjekaga ümbermaailmareisil. Tõnu Kaljuste hoiab jätkuvalt rooliratast kõigi Naissaarel randuvate kontsertide ja etenduste õnnestumise nimel. Dirigent Tõnu Kaljuste koos Tallinna Kammerorkestriga on oodatud esinejad kontserdisaalides nii kodu- kui välismaal, nad teevad koostööd erinevate solistide ja Eesti heliloojatega, orkester on mänginud sisse arvukalt uuema aja Eesti filmimuusikat.

Kontserti korraldab Tallinna Filharmoonia.