Kanal 2 teatas 19. juunil, et nad lõpetasid koostöö produtsent Kristi Loigoga, kuna toimetus sai palju vihjeid, et saade pole annetatud raha täies mahus otstarbekalt kasutanud.

Varasemalt on saadet süüdistatud Loigo tädi maja renoveerimises annetatud rahade eest. Kanal 2 otsustas kõiki neid asjaolusid arvesse võttes Loigoga koostöö lõpetada, muutes saate tuleviku teadmatuks.

Nagu teistegi teemade puhul lähevad inimeste arvamused siin lahku. Ühed leidsid kinnitust, et saade on pidevalt rahadega "nihverdanud", teised toetavad Kristi Loigot ja kolmandad soovitavad saatel TV 3-e üle kolida. Selle otsuse teevad küll vaid telekanalid ise, aga toetajaskonda sellele jätkub.

Nii "Kodutunde", Kristi Loigo kui saatejuhi Anneli Lahe Facebooki lehelt leiab mitmeid inimesi, kes soovitavad saatetegijatel Teet Margna ja Kristjan Jõekalda eeskuju jälgida ja teise kanalisse kolida.

"Siis tuleb TV3 üle kolida nagu paljud erinevad saated on teinud ! Saate edasi inimesi aidata!" leiab üks saate fänn.

"Täpselt, minge TV 3 nii nagu tegid Margna ja Jõekalda. Milleks lasta ennast klohmida?" lisab teine.

"Kanal 2 on ikka täitsa haige, Jõekaldast ja Margnast said lahti ega oligi arvata, et "Kodutundele" pannakse ka pomm! Minu vennal käis ka "Kodutunne" aitamas ja nad olid väga rahul, tugev tiimi töö!" ütleb kolmas.

Fännid on läinud lausa nii kaugele, et saate TV3 kolimiseks on alustatud petitsioon. "Me soovime Kodutunnet TV3 ekraanil näha" tehti platvormile petitsioon.com ja selle sisu on lihtne: ""Kodutunne" peab jääma. Mitte ükski teine saade ei saa seda asendada. Te olete üks vahva meeskond. Me kõik võitleme selle nimel, et saaksite edasi tegutseda sest teid vajatakse."

Praeguseks on allkirja andnud üheksasada inimest.

Kristi Nilov advokaatidega

29.06 teatas telekanal, et nad tegid Loigo vastu kuriteoteate. Selle tõttu "Kodutunnet" enam Kanal 2 ekraanil ei näe. Alates sügisest võtab seal koha sisse "Hingesoojus", mida hakkab produtseerima Katrin Lust.

Annetusi hakkab saates otse vastu võtma AS Postimees Grupp, et sellega säilitada annetuste läbipaistvus. Ja annetatud rahade kasutamist hakkavad kontrollima audiitorid. See on oluline, sest Kanal 2 esitas Loigo vastu politseile kuriteoteate, kuna Loigo ei suutnud tal olevate dokumentidega tõendada, et kasutas annetatud raha õigesti.

Katrin Lust sõnas, et kaalus pakkumise vastuvõtmist kaua, kuid otsustas projekti ette võtta, kuna kasvõi Loigo ümber toimuva uurimise ajaks oleks võimalus Eestimaa peresid aidata.

"Minu meelest see ei tohiks seiskuda. "Kuuuurija" saatega ma näen, kui palju on tegelikult abivajajaid. "Hingesoojus" üritab seda lünka täita. Kindlasti ei saa see olema "Kodutunne", aga see saab olema selles mõttes heategevussaade, et inimesed saavad sealt abi," rääkis Lust.

Lust ütles hiljem Kroonikale, et kui uurimine näitab, et Kristi Loigo on rahasid õiguspäraselt ja korrektselt kasutanud, siis astub tema saate produtsendi kohalt tagasi, et "Kodutunne" saaks jätkuda.

Praegu paistab, et Kanal 2 on igal juhul jätkamas uue heategevussaatega, mis jätab "Kodutunde" tuleviku õhku.

Nüüd on teemat kommenteerinud ka TV3 ise. "TV3 programmiosakond on "Kodutunde" teemat loomulikult arutanud. Kui võiks sündida TV3 ja saate ühist tulevikku puudutav otsus, anname sellest teada," ütles telekanali pressiesindaja Annely Adermann.

Saate produtsent Kristi Loigo on saate fännide käitumisest liigutatud. "See on "Kodutunde" fännide ja saates osalenute poolt väga ilus ja südantsoojendav žest. Midagi on siin ilmas järelikult õigesti tehtud. Mina ja terve Kodutunde meeskond on väga tänulikud ja hingepõhjani liigutatud!"

"Mis puudutab TV3-ga võimalikkesse läbirääkimistesse, siis seda ma ennatlikult ei kommenteeriks," ütles Loigo.