"Tere söbrad!" pöördus Ene Järvis sotsiaalmeedias kaaslaste poole. "Kas keegi oskab arvata, miks kruviti öösel vastu laupäeva minu auto numbrimärgid ära? Jama kui palju," lisas näitleja.

Pärast seda, kui Järvisele hakati kommentaariumis nõu andma, mida ta edasi tegema peaks, teatas näitleja, et politseisse on avaldus tehtud.

Numbrimärgivargus tuleb pärast seda, kui Saksamaal sõitis rahva hulka Eestist varastatud numbrimärkidega auto. Juhtumi tagamaid uurib politsei.

Mida peaks juht sellises olukorras ette võtma? Ilma registreerimismärgita sõitmise eest võib määrata kuni 800 euro suuruse trahvi. Aga politsei on öelnud, et kohe nad inimest sedamoodi karistama ei hakka, alati enne hoiatatakse.

Kommenteerib Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse patrullitalituse juht Varmo Rein:

"Igasugusest vargusest või varalise kahju tekitamisest tuleks teada anda politseile. Ka numbrimärkide vargusest tuleks politseile teada anda, kuigi selliseid tegusid väga sageli toime ei panda. Vaevalt, et keegi numbrimärke kollektsioneerib - pigem varastatakse märke süütegude toimepanemiseks, näiteks on registreerimismärgita või varjatud registreerimismärgiga autosid kasutatud kütusevargustel."

"Puuduva registreerimismärgi või sõidukile mittekuuluva registreerimismärki kasutamise eest näeb liiklusseadus ette kuni 800-eurost rahatrahvi. Selline trahvimäär on selgitatav turvariskiga, mida ilma registreerimismärgita või vale märgiga auto liikluses põhjustab."

"Kui autojuht avastab, et registreerimismärk on kadunud või kulunud, peaks ta esimesel võimalusel pöörduma uue numbrimärgi saamiseks maanteeameti poole. Kui politsei tuvastab liiklusest registreerimisnumbrita sõiduki, reageerime sellele kindlasti ja pöörame juhi tähelepanu vajadusele uus numbrimärk paigaldada. Kui politsei tabab liiklusest juhi, kellele on sellest juba varem räägitud, kuid juht pole olukorra parandamiseks mitte midagi ette võtnud, kaasneb rikkumise eest karistus seaduses ette nähtud korras."

"Seadus sätestab, et registreerimismärgid peavad olema kinnitatud sõiduki esi- ja tagaosale ning märk ise peab vastama seaduses ette antud standardile. Seega ei piisa olukorra lahendamiseks esiklaasi taga olevast paberile joonistatud numbrimärgist."