55-aastane Phillip Blackwell alustas oma julma vägistamiste seeriat 1997. aastal. Ta filmis oma akte käsikaameraga, kleepis teibiga mitmel korral ohvrite silmad kinni ning ütles nii mõnelegi "ma tahan, et sa seda naudid", kirjutab The Sun.

Kohtunik ütles talle eilse karistuse määranud istungi ajal, et Blackwelli näol on peale mõrvarite tegu kõige julmema indiviidiga, kellega tema on pidanud 35 aasta jooksul tegelema.

Viis naist langesid Blackwelli ohvriteks Birminghamis, Coventrys ja Nuneatonis, kuna mehe arvates kandsid nad atrakiivseid riideid.

Blackwell kandis rünnaku ajal suusamaski, et oma nägu varjata, sidus kleeplindi abil nende käed kokku ja rääkis iiri aktsendiga, et teda oleks raskem tuvastada.

Vägistaja tabati, kui tema esimese, 1997. aastal tehtud rünnaku ajal maha jäetud DNA-le leiti vaste. Uurimise käigus leiti mitmeid videokassette, kus olid tema 22 aastat kestnud vägistamislaine ohvrid.

Blackwell tunnistas end süüdi 31 seksuaalses rünnakus, mille alla kuulusid vägistamised, vägistamiskatsed, tahtevastaselt kinnihoidmine, võõra objektiga penetreerimine jne.

Talle mõisteti eluaegne vanglakaristus, mille miinimumaeg on üheksa aastat, ta nimi kanti seksuaalkurjategijate nimekirja ning ta ei tohi otse ega kaudselt ühegi ohvriga kunagi kokku puutuda.

Blackwell 2009. aastal. Foto. Scanpix

Phillip Blackwell osales 2009. aastal telekanali ITV talendisaates "X-faktor", mis otsib iga-aasta oskuslikke lauljaid. Saates osalemisega võttis mees riski, et teda võidakse ära tunda.

Ta ütles saates, et soovib saada professionaalseks lauljaks, kes müüb miljoneid plaate üle kogu maailma. Kohtunikud Cheryl Cole ja Simon Cowell ütlesid talle kiiresti ei, kuid kolmas kohtunik Louis Walsh tahtis ta järgmisesse ringi edasi saata.

Pärast väljahääletamist süüdistas ta endist Girls Aloud liiget Cherylit Cowelliga nõustumises: "Louisile ma meeldisin, aga Simonole mitte, nii et otsus jäi Cheryli teha. Ma teadsin, et ta ei julge Simoni vastu minna. Ta on argpüks."