Väidetavalt toimub ettevõttes WarnerMedia sisejuurdlus pärast seda, kui töötajad rääkisid, et nad on jutusaates töötades pidanud kokku puutuma rassismi, hirmu ja hirmutamisega, kirjutab The Sun.

Juurdluse algatamise põhjuseks on viidatud mitmetele viimastel kuudel ilmunud meediaartiklitele.

Selle kuu alguses paljastasid Elleni töötajad, et nad on pidanud kannatama rassismi ja tundma hirmutunnet. Mitmed meeskonnaliikmed on rääkinud, et nad peavad töötama mürgises töökeskkonnas, kuid kättemaksu kartuse tõttu pole nad julgenud avalikult oma nimega midagi öelda.

Kunagi Elleni heaks töötanud mustanahaline naine rääkis, et koges pooleteise aasta jooksul töötajana pidevalt mõnda rassistlikku kommentaari. Ta väitis ka, et saate peakirjutaja ütles talle ettevõtte peol: "Vabandust, ma tean ainult siin töötavate valgete inimeste nimesid." Ühel hetkel lahkus naine saatest, ning ei naasnud sinna enam kunagi.

Saateprodutsendid Ed Glavin, Mary Connelly ja Andy Lassner tegid ühisavalduse väites, et nad võtavad neid lugusid väga tõsiselt. "Ligi kahe aastakümne jooksul oleme püüdnud luua ligi 1000ndele töötajale avatud ning turvalist töökeskkonna," oli avalduses. "Meie süda on tõesti valus ja meil on kahju teada saada, et meie töötajatel on töötades ette tulnud negatiivseid kogemusi," jätkus kirjas.

Sarja produtsendid võtsid vastutuse täielikult enda kanda, ning nad võtavad seda kõike väga tõsiselt. "Peame tegema paremini ja pühenduma paremini."