Robert Sarv toob pikas pöördumises välja täpselt, milles Zuzu Izmailovat süüdistatakse. Endine abilinnapea levitas nii enda Facebooki seinal kui grupis "Virginia Woolf sind ei karda" sõnumeid, mis jätsid Kivisaarest mulje nagu ta toetaks naiste vägistamist.

Robert Sarv lükkab need väited ümber, lisades sinna näited ka Izmailova enda elust ja karjäärist.

"Kindlasti tekib küsimus, et oot-oot, aga ma ju lugesin need näited läbi, järelikult kõik õige?! Kahjuks mitte. Järgmisena võib tekkida ka küsimus: aga ma arvangi, et ta on šovinist, vägistamise pooldaja ja mida iganes veel? Võite ise mõelda, mida iganes soovite, kuid teise inimese maine avalik negatiivne kujundamine valeväidete alusel pole lubatud. Ehk kui mina kirjutaks avalikult teie kohta väite, et te pole üldse usaldusväärne, kuna võtsite abilinnapeana töötades altkäemaksu, oleks ju väide ebausaldusväärsuse kohta ebaõige ja ma ei saaks seda teie ühiskonnas "tühistamisel" kasutada," kirjutas Sarv konfidentsiaalse sisuga kirjas, mille Izmailova enda blogis avaldas.

Lisaks jagas Izmailova ka petitsiooni, mis oli koostatud kontekstist väljarebitud väidetega. Sarv selgitas, et koos kontekstiga mõjuvad Kivisaare sõnumid teistmoodi: ta ei toeta vägistamist ega ole rassist.

Robert Sarv rõhutas kirjas, et ta ei soovi muud kui endine abilinnapea avalikult vabandaks.

"See kiri pole saadetud "ähvardusena" või nõudena hakata nüüd hr Kivisaare andunud pooldajaks, vaid sõbraliku pakkumisena lahendada asi intelligentselt ja viisakalt juhul, kui saate enda veast aru ja vabandate avalikult," kirjutas jurist.

Kuigi tal on juba poolteist kuud selleks aega olnud, siis mingit kindlat tähtaega Sarv Izmailovale ei andnud.

"Ei panekski siia kirja lõppu mingit tähtaega, kuid pidage silmas, et me ei saa lõpmatuseni oodata – teil on siiani olnud juba ligi kuu aega, et asja üle järele mõelda ja otsustada," ütles Sarv.

Sarv rõhutas kirjas, et kui kohtuväline kokkulepe jõuab avalikkuse ette enne kui jõutakse arusaamani, et kohtuväline kokkulepe on võimalik, siis "loeme, et te ei soovi kohtuväliselt kokku leppida."

Peale kirja avaldamise andis Izmailova ka Sarvele omapoolse vastuse. "Kui te arvate, et olen ületanud oma põhiseaduslikke õigusi, siis palun pöörduge kohtusse. Eesti kohus on kõige läbipaistvam tõemõistmise organ," vastas Izmailova.

Ta lisas: "Oma kliendile võiksite soovitada edaspidi oma sõnavõttudes vaoshoitum olla."