5MIINUST avaldas Twitteris pahase säutsu, öeldes, et ei soovi koroonasse haigestunuid ka tervena enam oma üritustel näha.

"Kui keegi teab neid koroonaseiklejaid isiklikult, siis öelge palun meie poolt edasi, et ärge enam mitte kunagi meie üritustele tulge (ka tervena) ja teid tuleks sunnitööle saata," kirjutasid nad.

Pole teada, keda räpparid konkreetselt silmas peavad, aga ühe inimese tõttu lahvatas Tartus korralik koroonaviiruse laine. Puhangus süüdi olnud tartlane külastas 18. juulil ööklubi Vabank ning järgmisel päeval ka Meresuu spaad. Samuti külastas ta erinevaid kaupluseid ning 23. juulil Tartu Lõunakeskuses kell 21.00 algavat kinoseanssi.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juht Tiia Luhti sõnul on tegu äärmiselt ohtliku käitumisega, mis lisaks enda tervise ohtu seadmisele võib anda hoogu teise laine tekkimisele.

Tartlane, kes palus anonüümsust, võttis Delfi toimetusega ühendust ning selgitas, et käis nädal tagasi perearsti juures. Perearst oli öelnud, et tõenäoliselt on inimesel angiin. Nädal hiljem polnud sümptomid kadunud ning siis perearsti juures käies saadeti ta koroonaviiruse testile. 23. juuli kinokülastuseks oli tal seega koroonakahtlus, kuid testi tulemus pidi selguma alles hommikul. Tartlane selgitas, et läks kinno, kuna piletid olid ammu ostetud ning ta hoidis teistega vahet.

Kuigi ka angiin on tõsine diagnoos, seikles haigestunu nädalavahetusel ringi - lisaks kodulinnas asuvale ööklubile väisas ka teises Eesti otsas asuvat spaad. Tartlane tunnistas, et sümptomid ei kadunud, mistõttu pöördus ta käesoleva nädala keskel taas arsti poole ning ta suunati koroonatesti tegema. 23. juuli kinokülastuseks oli tal seega koroonakahtlus ning testi tulemus pidi selguma järgmisel hommikul. Tartlane väitis, et otsustas ikkagi kinno minna, kuna piletid ostetud ja ta hoidis teiste saalisviibijatega distantsi.

Hetkel on koos Harjumaal asuvate nakatunutega nn Vabanki puhangus 15 inimest, see arv võib veel kasvada. Ida-Viru nakatunute puhul on ühel juhul Valgevenest sisse toodud juhtumiga ning teisel juhu andis inimene esialgse positiivse proovi haiglasse sattudes, kuid kordustestid olid negatiivsed. Ülejäänud nakatunute puhul käib hetkel veel asjaolude täpsustamine.

Tartus on selle tõttu mitmed üritused taaskord ära jäänud, suletakse ka lasteaedu. Puhangu osas võttis sõna ka peaminister Jüri Ratas, kes nimetas seda vastutustundetuks käitumiseks.