"Emma." (2020)

Romantiline komöödia, mis põhineb Jane Austeni romaanil. On 19. sajand Inglismaal. Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy, "Nõid") on kauni välimusega, jõukas ja nutikas aadlipreili. Oma väikeses uimases kodualevikus on ta tõeline emamesilane, kelle ümber tiirleb kogu kohalik seltsielu. Ta otsustab hakata omavahel paarikesi kokku passitama, ent kõik ei kulge nii ladusalt nagu Emma oli planeerinud. Peagi on neiu mässitud intriigide ja valestimõistmiste võrgustikku. Kuid kas ka Emmal endal õnnestub kogu selle segaduse käigus armastus leida?

"Kui me hobusevargil käisime" (Out Stealing Horses / Ut og stjæle hester, 2019)

Berliini filmifestivalil Kuldkarule kandideerinud draama, mis põhineb Per Pettersoni samanimelisel rahvusvahelisel bestselleril. On 1999. aasta lõpp. Peagi saabub uus millennium. 67-aastane Trond (Stellan Skarsgård, "Mamma Mia!") on leinav leskmees, kes elab üksinda maal. Talve saabudes kohtab ta oma naabrimeest Larsi (Bjørn Floberg, "Kingsman") ja mõistab, et tunneb teda tegelikult juba enam kui pool sajandit. Nad kohtusid aastal 1948, mis Trond oli 15-aastane. Sel dramaatilisel suvel, mil juhtus nii mõndagi, sai poisist mees...

"Fantastiline naine" (A Fantastic Woman, Una Mujer Fantástica, 2020)

Suurepärane Tšiili draama, mis võitis parima võõrkeelse filmi Oscari ja Berliini festivali Hõbekaru. Filmi peategelane Marina (Daniela Vega, "Gloria Bell") on transsooline naine, kes töötab ettekandja ja ööklubi lauljana. Tal on käsil kirglik armastuslugu endast pea kaks korda vanema jõuka Orlandoga (Francisco Reyes, "Klubi"). Kui Orlando ootamatult sureb, seisab Marina silmitsi hulga probleemide ja eelarvamustega. Küsimusi tekitavad nii nende ebatavaline suhe, rikka Orlando lahkumine kui ka Marina õigus lähedaste ringis väärikalt oma kallimat leinata. Vaata filmi tasuta.

"Kuuvalgus" (Moonlight, 2016)

6.augustil kell 22:00 Inspira kanalil. Kaheksale Oscarile kandideerinud ja parima filmi kuldmehikese võitnud draama, mida paljud filmikriitikud peavad üheks aasta 2016 kõige olulisemaks filmiks. Loo peategelane on mustanahaline noormees nimega Chiron, kes kasvab narkosõltlasest üksikemaga Miami äärelinnas. Film toob meieni Chironi elu erinevad etapid poisipõlvest kuni täiskasvanud meheks saamiseni välja. Õrnahingelise ja hapra lapse võtab oma kaitse alla kohalik narkodiiler Juan. Kuid kas Juani abist piisab, et poiss suudaks end mülkast välja rabeleda ja elus oma tee leida?