Peale meedias levima läinud süüdistusi pöördusid venekeelse Delfi poole ka Tartust pärit "Mis? Kus? Millal?" võistkonna liikmed, kes soovisid jagad enda ebamugavaid ja suisa kõhedust tekitavaid kogemusi tuntud saatejuhiga, vahendab Bublik.

Tüdrukud selgitasid, et nende tavapärane treenimisviis oli väga sõbralikus ja kokkuhoidvas keskkonnas. Oma kokkusaamisi korraldati mõnes väikses hubases ruumis ning võistkond oli omavahel väga lähedane. Skipskit oli võistlejatele seni tutvustatud kui väga kõrgtasemelist õpetajat, kelle Peterburis asuv võistkond pidevalt vaid esimesi kohti võitis. Just seetõttu olid Tartu võistlejad eriti õnnelikud, kui Skipski neid ajutiselt juhendama paluti.

Anonüümseks jääda soovinud liige (nimetame teda Annaks) meenutas, et kõik toimus peaaegu 10 aastat tagasi, kui nad Skipskiga esmakordselt kohtusid. Õpetaja oli oma etteasteks hoolikalt valmistanud ning jälgis väga, kuidas õpilastega suhtleb.

Ei läinud aga kaua mööda, kui Skipski tegelik loomus üha enam välja hakkas paistma. "Ta hakkas tegema imelikke nalju, need olid sellised ropud, seksuaalsed ja puudutasid erinevaid kehaosi," kirjeldas võistkonnas võistelnud Jekaterina. "Kõigil oli piinlik ja naeratati vaid viisakusest. Kuna tema oli autoritaarne, siis hakkad ju kahtlema iseendas. Ma olin siis 14-aastane. Meil oli üldse täiesti kooliealine võistkond, kõik vanemad käisid 9. või 10. klassis."

Tüdrukutele meenub, et Skipskil oli kombeks tihti karjuda, mis koolinoortes ebakindlust tekitas. "Sa said vastu öelda vaid, et jah, ma olen loll. See võis olla mõeldud küll naljana, aga 14-aastasele ei ole see naljakas."

Jekaterina meenutab korda, kui tema arvamus treenerist täielikult muutus. Nimelt oli Skipski tahtnud ühte tema võistkonnakaaslast teha kapteniks, mistõttu hakkas noort tütarlast survestama, et peab ta kapteni vääriliseks koolitama. "Ma küll küsisin, et kas ta on kindel, et teda tegelikult kapteniks tahetakse teha," tõdes Jekaterina.

Ühel hetkel teatas trennikaaslane Jekaterinale, et Skipski oli ta endaga kohvikusse kutsunud, et talle kapteniks olemise juhtnööre anda. Jekateriina soovitas sõbrannal küll kutsele vastamata jätta, kuid tüdruk leidis, et avalikus kohas ei saa midagi juhtuda ning paljus, et Jekaterina temaga kaasa läheks.

Tüdruku sõnul võis Skipski näost näha, kuidas ta olukorraga rahul polnud, kui märkas, et noored kahekesi tulid. Juba niigi ebamugav olukord võttis aga veelgi halvema pöörde, kui Skipski tegi nõmeda kommentaari selle kohta, kuidas Jekaterina kooki sööb. "Ma tundsin kohe, et ei taha seal olla. Sõbranna rääkis temaga sõbralikult, aga Skipski üritas mind üha enam tõrjuda. Ühel hetkel ta taipas, et midagi ei saa toimuma ning ütles, et räägib sõbrannaga mõni teine kord. Kapteniks olemisest rääkis ta võib-olla kaks sõna ja lahkus."

Anna tõdes, et teda küll kohtingule ei kutsutud, kuid salaja kätt üritas õpetaja puudutada siiski. Samuti meenus talle, et nii mõnigi kord üritas õpetaja teda kallistama tulla. Ta oli üldse kõigist tüdrukutest huvitatud ja me kurtsime seda üksteisele."

Noored ei ole oma kogemusest varem, rääkinud, sest ei näinud, et keegi teine neist veidrustest välja teeks. "Ta on su õpetaja ja see mõjutab väga palju," tunnistab Jekaterina. "Mu vanemad ei teadnud midagi kuni see avalikuks sai. Siis ma rääkisin neile ja nad olid täiesti kohkunud. Ma ei tea, miks ma vaikisin. Kartsin ja tundsin ennast isegi süüdlasena."

Kõik sai alguse sotsiaalmeedias jagatud postitusest, kus Jekaterina Arenina avalikustas, et oli vaid 15-aastane, kui Skipski teda suudelda üritas. Vahekorda astusid nad siis, kui tüdruk oli juba 18-aastane. Ajapikku hakkas avalikkuse ette ilmuma üha enam sarnaseid kogemusi, millest seni kõik küll teadsid, kuid midagi avalikult ei rääkinud.