Williams kannatas pikaajalise depressiooni käes. 2013. aasta novembris diagnoositi tal Parkinsoni tõbi, avalikkusele ta diagnoosist teada ei andnud. Lahkamisel ilmnes, et Williams põdes ka hallutsinatsioone tekitavat Lewy kehakeste haigust. Novembris 2015 ütles Williamsi lesk, et peab enesetapu põhjuseks Lewy kehakeste haigusega kaasnenud vaimse ja motoorse võimekuse allakäiku. Williamsil oleks elada jäänud veel kuni kolm aastat.

Uues dokumentaalfilmis "Robin's Wish" ("Robini soov") püüab tema lesk Susan Schneider Williams mõista, miks näitleja otsustas 63-aastaselt endalt elu võtta, kirjutab DailyMail.

"Paljude jaoks oli raske aru saada, miks Robin lahkus. Kui keegi võtab endalt elu, siis selle taga on alati midagi rohkemat. See film on see rohkem," ütles Susan pärast filmi esimese traileri avaldamist.

Filmi eelvaates on näha, et seal näidatakse Robinit tema karjääri erinevates etappidest, mille vahele on põimitud uudised tema surmast.

Filmis räägib tunnustatud neuroloog Dr Bruce Miller Lewy kehakeste haigusest. "See on laastav haigus. See suurendab ärevust, ebakindlust, tekitab luulusid," ütles ta.

Režissöör Shawn Levy, kes juhendas Williamsit viimase "Öö muuseumis" valmimisel, sõnas, et kõigile projektis osalenutele oli juba siis selge, et Robiniga pole kõik korras.

"Ma mäletan, kuidas ta mulle ütles "ma ei tea, mis toimub. Ma ei ole enam mina"," meenutas Levy.

Susan oli Robin Williamsi kolmas naine ja nad abiellusid 2011. aastal. Robini ametlik surmapõhjus oli lämbumine poomise läbi.