60-aastane "Top Gun" staar on juba aastaid rinda pistnud ühe kardetuima haigusega, kõrivähiga. Hiljutises intervjuus tunnistas ta ausalt, et haigus on viinud ta maailmakuulsa hääle, vahendab Yahoo.

Osana ravist läbis näitleja trahheotoomia, mis on protseduur, mille käigus tehakse patsiendi hingetorru ava ja paigaldatakse sinna trahheakanüül. See aitab küll paremini hingata, kuid muutis Kilmeri hääle ja diktsiooni täielikult, mistõttu on staaril nüüd raske rääkida ja teistel keeruline teda mõista.

Sellest olenemata andis ta endast parima ning astub peagi kinolinadele uues filmis "Paydirt". "See on nagu uue keele õppimine. Sa pead leidma uue viisi, kuidas suhelda, mis pole küll väga erinev kõigist teistest rollidest, kuid seda raskendab veel omakorda uus nüanss," kirjeldas Kilmer haigusega töötamist.

Üldiselt tunneb staar ennast kordades paremini, kui häälest lähtudes arvata võiks. "Mu hääle kõlab nagu minust oleks tsemendimasin üle sõitnud," naljatas Kilmer ajakirjanikule. "Mõned päevad on paremad kui teised, aga ma arenen, seega jah, kavatsen näidelda kuni olen 150-aastane. Tahan mängida maailma kõige vanemat meest."

Filmis dubleerib Kilmeri häält näitleja Jesse Corti, sest staari ennast oli lihtsalt liiga keeruline mõista.

Kilmerit näeb ka järgmisel aastal linastuvas filmis "Top Gun: Maverick", kuhu ta vaid tänu palvetele pääses. Filmiga seotud detaile hoiab staar siiski salapäraselt vaid endale.

Kilmeril diagnoositi vähk 2015. aastal. Esmalt staar küll eitas haigust, kuid avalikustas tõe 2017. aastal. Oma raviks on Kilmer läbi aastate pidanud palvetamist. "Vähk ei olnud süüdi, see ravi põhjustas mu kannatused."