Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula leiab, et Eurovisioni USAsse laienemine on mõistlik samm.

"See on loogiline jätk, sest "oma ala" tuleb ju populariseerida. USA on juba mõnda aega selle üritusega seotud, sest tegu on laulude võistlusega ja paljud riigid kasutasid juba "eile" nende muusikute, produtsentide, sõnade autorite jne abi," sõnas Rahula.

"Kindlasti tähendab Eurovisioonile see suurt populaarsuse tõusu. Oli teada, et millalgi see USA-s korraldatava lauluvõistlusena sinna ka jõuab, sest ametlikult teatati nendest läbirääkimistest juba eelmisel kevadel ning varasemalt on ka Eurovisioni seal üle kantud," lisas ta.

Tomi Rahula usub, et produktsiooni mõttes suurima muusikaürituse USA turule viimine on loogiline jätk.

Iseenesest on variant, et kuulsad lauljad võivad USA versioonis osaleda, sest nad on lauluvõistlusega seotud olnud ka varem.

"Pole kusagil Eurovisioni reeglites kirjas, et kuulsad USA lauljad ei võiks Eurovisionist osa võtta, ka Eesti Laulule on nad oodatud. Tegelikult on nad seda juba teinud - näiteks vaheaktidena Madonna ja Justin Timberlake. Usun, et seal jääb see pigem ikka väljakutseks veidi vähem tuntud nimedele," ütles Rahula.

Kui aga peaks juhtuma, et suured staarid USA versioonis üles astuvad, kas siis on oht, et see tõmbab Eurovisionilt tähelepanu ära?

"Tähelepanu ei saa see ära kuidagi tõmmata, pigem ikka reklaamib see ka Euroopa üritust. Toimub ju see ka teistel kuupäevadel kui Eurovision. Televaatajaid on maailmas miljardeid, aga Eurovisioni vaatab selles kontekstis "ainult" 200 miljonit. Seega on ruumi piisavalt kõigi jaoks," usub peaprodutsent.

Tomi Rahula ei usu, et suured staarid võiksid seal üles astuda. "Ma ise isiklikult ühtegi USA staari ei tunne, aga kõlab väga kahtlaselt, kui Ariana Grande või Madonna sooviks kõigepealt osa võtta mingi osariigi kvalifikatsioonist, siis poolfinaalidest ning lõpuks veel finaalist. Kindlasti hakkame seal nägema rohkelt uusi tõusvaid tähti muusikamaailmas ja küllap tuleb sinna ka juba veidi tuntumad tegijaid, aga A-klassi staaride osas olen pigem skeptiline," ütles ta.