Hendrik Sal-Saller ja Raivo Tafenau koostöö jääb juba aastakümnete taha, kui džässmuusik kutsus rokkmuusiku ühele esinemisele laulma. Hiljem kutsus Sal-Saller ta Smilersisse saksofoni mängima, kui suurematel kontsertidel oli ansambli selja taga eesti tippmuusikutest torude osakond. Nende sõnul põhineb kõik teineteise mõistmisel ning koos on palju maailma asju arutatud. Hendrik Sal-Salleri jaoks on kõik Raivo Tafenauga koos tehtud projektid ja ülesastumised erilised: “Ta on selline vend, kellele meeldib asju segada ja keeruliseks teha - panna kokku Reket ja džäss. See on põnev ja lahe. Leida uusi väljakutseid endale ja teistele. Ma ei tee üldjuhul kõrvalprojekte. Need kaks muusikamaailma on teistsugused ja kui need omavahel aeg-ajalt kokku lasta ongi põnev. Ka Smilersil on käinud suurepärased muusikud lisaks, aeg-ajalt satun aga ise teise maailma. Enda jaoks peab huvitav olema. Kõik on avatud ja näeme ka kohapeal, mis saama hakkab. Live muusika pole kunagi piiratud - see on hea. Mängitakse lives pilli, pole midagi läpakast. See ongi minu jaoks ka spontaanne.”

Raivo Tafenau hindab, et Sakus nii suur festival tulemas on: “Mulle väga sümpatiseerivad inimesed, kellel on jõudu ja jaksu miskit uut välja mõelda. Olles äsja korraldanud oma esimest festivali tean, kui palju seal on asjatoimetusi ja pisiasju, mida on raske ette prognoosida. Sellepärast olen väga põnevil ja uudishimulik, mis Sakus toimuma hakkab. Iga selline festival lööb nagu äike rutiinse õhu klaariks ja tuletab meile meelde, et ilma muusikata on ikkagi sisuliselt võimatu hakkama saada.”

Programmis on lisaks Pop’n’Rock’n’Jazz kontserdile koos Maarja, Sal-Salleri ja Tafenauga Kadri Voorand põneva kavaga 3D, suursugune erikontsert Kristjan Järvi, NOEP’i ja Üle-Eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga, andekas noor talent Rita Ray ja legendaarne 2 Quick Start. Laupäeval annavad tasuta kontserdid Saku noortebändid - Clicherik & Mäx, Minibeat ja mõnusa koguse huumorit lisab Comedy Estonia poolt Karl-Alari Varma. Pühapäeval on programmis tasuta kontsert, kus ühel laval saavad kokku armastatud Puuluup, segakoor Tuljak Killu Rikkeri ja Ants Reinholdi eestvedamisel, Eve Lutteri juhendamisel rahvatantsijad ja Joosep Sanga juhendamisel Saku Mandoliinid. Lisaks toimub 23. augustil õllekultuuri huvilistele tasuta konverents. Sack von Sound nimelist festivali korraldab Saku Valla Kultuurikeskus.

FESTIVALI PROGRAMM:

L 22. august

11:30 Tasuta: CLICHERIK & MÄX, MINIBEAT, KARL-ALARI VARMA (Comedy Estonia)

15:00 Pop’n’Rock’n’Jazz: MAARJA, SAL-SALLER & TAFENAU

18:00 KADRI VOORAND 3D

22:00 NOEP & KRISTJAN JÄRVI feat. Üle-Eestilist Noorte Sümfooniaorkester

P 23. august
13.00-19.00 Tasuta, piiratud arv kohti: Õllekonverents

14.00 Tasuta: Puuluup / TULJAK / Saku Mandoliinid / rahvatantsijad

17:00 RITA RAY

20:00 2 QUICK START