Värskes intervjuusaates kohtub Andrus Kivirähk vana sõbra Mart Juurega, et vestelda elust ning mõtetest just praeguses ajahetkes. ETV2 toob saate vaatajateni pühapäevase teemaõhtu raames kell 21.40, ETV näitab intervjuud kirjaniku sünnipäeval, esmaspäeval kell 20.00.

ETV2 teemaõhtu juhatab pühapäeval kell 20.20 sisse koguperefilm “Lotte ja kadunud lohed”, mille stsenaristid on Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Lotte-lugude kolmandas filmis saab koeratüdruk Lotte endale väikese õe Roosi, kellega Lotte astub vastu uutele seiklustele, et kohtuda müütiliste tuldpurskavate lohedega. Tegelastele on andnud oma hääled Evelin Võigemast, Helmi Tulev, Mait Malmsten, Elina Reinold ja Sepo Seeman.

Teemaõhtu raames saab kell 22.10 taasnautida ka etendust “Aabitsa kukk”, autor ja lavastaja on Andrus Kivirähk. See on lugu väiksest, lihtsast inimesest ja uinuvast mõistusest. Mängib Tõnu Oja.

Pühendusega kirjaniku juubelile jõuab raadiokuulajateni valik Andrus Kivirähki loomingust, mille Raadioteater on salvestanud nii kuuldemängude kui ka järjejuttudena. Vikerraadios kõlab autori juubelinädalal esmaspäevast reedeni kell 11.30 (kordus kell 22.30) järjejutuna romaan “Liblikas”, katkendeid loeb Argo Aadli.

Kuuldemängudest jõuavad raadioeetrisse “Üks udune päev”, südamlik teatrilooline fantaasia näitleja Salme Reegist, milles teevad kaasa Ülle Kaljuste, Mari Lill, Elisabet Tamm, Lembit Ulfsak ja Ain Lutsepp. Kuuldemäng on Vikerraadio eetris sel laupäeval (15. august) kell 19.05 ja pühapäeval (16. august) kell 7 Raadio 2s. Klassikaraadio eetris kõlab sel pühapäeval kell 15.05 Andrus Kivirähki näidendist seatud kuuldemäng “Kaheksa varbaga kuningas”. Tragikomöödia on pühendatud näitleja Arvo Kukumäele, osades on Andrus Vaarik ja Piret Kalda.

ERR-i veebikanal Jupiter on kirjaniku sünnipäevaks kogunud kokku valiku Andrus Kivirähki tegemistest raadios ja teles. Veebikanalis on kuulamiseks Raadioteatris aastate jooksul salvestatud kuuldemängud, huumorisaadete pärlid telearhiivist, lavastused ning tundide jagu kuulamist Raadio 2 saatest “Rahva oma kaitse”, mida Andrus Kivirähk on aastaid juhtinud koos Mart Juurega.

Andrus Kivirähk 50 programm Jupiteri.err.ee lehel.