Mis on siis sinu ametinimetus?

Mulle meeldib inglaste tiitel esquire – vaba mees, vabamõtleja.

See kõlab hästi, aga ei too paraku midagi sisse. Millest sa elad?

Olen piisavalt hästi kogu elu ise hakkama saanud. Aga see ei ole teema, mida tahaksin presenteerida. Kui mul on mõtteid ja ideid, siis räägin pigem sellest. Kes kus raha teenib, õpetati mulle juba lapsepõlves: teiste taskutes ja rahakotis ei ole ilus sorida. Me defineerime sageli inimest tema ameti järgi, aga see ei ole ju õige. Kogu materiaalne tsivilisatsioon tahab suruda inimesele peale mudelit, et ta on tootmisüksus, keda kasutatakse ära maksude kogumiseks. Aga iga inimene on isiksus, mitte mõõtühik.

Paraku kerkib see küsimus esimesena, kui vaatame, millega praegu tegeled. Teades, et sul on ärikeeld ja oled läbinud isikliku pankroti, jääb õhku küsimus: kes sind majanduslikult toetab?

Et kelle huve ma esindan? Juba keerukatest 90ndatest jäid mulle külge erinevad tiitlid, aga olen alati seisnud iseenda, oma lähedaste ja suures plaanis ka eestluse eest. Need, kes nimetavad mind pahaks mafioosoks – kui julgesin seista tõe eest ja vägivalla vastu –, tihkusid siis nurga taga hirmust nutta, aga nüüd näitavad näpuga minu peale. Ma olen alati esindanud iseennast.

Saadet juhib Kroonika peatoimetaja Ingrid Veidenberg.