Presley suri 16. augustil 1977. aastal ning maeti 18. augustil. Tütar Lisa Marie tegi kindlaks, et olenemata varajasest lahkumisest oleks isa siiski igavesti temaga, vahendab Mirror.

Ikooniga lubati hüvasti jätma kümneid tuhandeid fänne, kuid enne kõiki teisi anti pereliikmetele ärasaatmiseks privaatne võimalus. Just seal andis toona üheksa-aastane Lisa Marie isale oma kõige kallima vara.

Matust läbi viinud Robert Kendall mäletas, et väike tüdruk jalutas küll kirstu juurde, kuid ei vaadanud isa poole. "Ta küsis, et kas ma tohin selle oma isale anda," meenutas Kendall piiga sõnu ja kirjeldas, et laps oli talle näidanud õhukest metalset käevõru.

Kuigi nii Kendall kui ka ema Priscilla leidsid, et see ei ole eriti hea idee, siis ometi oli tüdruk endas nii kindel, et suutis ka nemad ümber veenda. Seetõttu mäletab Kendall hästi, kuidas lapselt saadud käevõru legendaarse laulja käe ümber pani. Mureliku ema ainus soov oli, et käevõru hoolikalt võõraste silmade eest pluusi alla peidetaks.

Matustel käis laulja surnukeha vaatamas 80 000 inimest, kuid keegi ei avastanud väikest südamlikku kinki staari käel.

Lisa Marie Presley on tänaseks 52-aastane ning samuti laulmisega kätt proovinud. Abikaasa Priscilla on tänaseks 75-aastane.