"Tõde ja õigus (2019)

Ajalooline draama. Anton Hansen Tammsaare samanimelise romaanisarja esimesel osal põhinev suurfilm purustas kõik Eesti publikurekordid, kogudes kinodes enam kui veerand miljonit vaatajat. Suurejoonelise linateose peategelane on noor ja teotahteline Andres, kes saabub koos abikaasa Krõõdaga soisele talukohale uut elu rajama. Talupidamine nõuab aga tohutult tööd ja vaeva. Olukorda ei muuda kergemaks ka keerulised suhted kiusliku naabrimehe Pearuga. Raske elu vaevab Andrese ära ja mees hakkab jonnakalt taga ajama oma tõde ja õigust, tuues seejuures ohvriks nii oma lähedased kui ka iseenda. Film valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Peaosades mängivad Priit Loog ("1944"), Priit Võigemast ("Teesklejad"), Maiken Schmidt ("1944") ja Ester Kuntu ("Keti lõpp").


1944 (2015)

Oscarile nomineeritud Elmo Nüganeni ("Nimed marmortahvlil") lavastatud ja kõiki kodumaiseid publikrekordeid purustanud ajaloodraama peaks olema kohustuslik vaatamine igale eestlasele. See on film sõja traagilisusest ja valikutest, mis tuleb langetada raskes olukorras. Film vaatleb 1944. aasta sõjasündmusi Eestis ja sõjategevust näidatakse mõlema osapoole - nii Saksa armees kui Punaväes sõdivate eestlaste silme läbi. Filmis mängivad Märt Pius, Priit Pius, Kaspar Velberg, Gert Raudsep, Kristjan Üksküla, Maiken Schmidt, Mait Malmsten, Ain Mäeots, Henrik Kalmet, Tõnu Oja jpt.

Risttuules (2014)

1940. aastate algul oli Tartu ülikooli filosoofiatudeng Erna õnnelikus abielus väikese tütre ema. 27-aastase naise perekond küüditati koos tuhandete eestlastega Siberisse ühel 1941. aasta juuniööl. Tema mees saadeti vangilaagrisse, Erna koos tütrega lähetati Siberi asustamata aladele. Ajaloolise mängufilmi aluseks on Erna päevikumärkmed, aga ka küüditamisest rääkivad kirjad, mälestused, arhiivimaterjalid, joonistused, fotod ja intervjuud. Erna jaoks peatus aeg sel hetkel, kui ta oma kodust vägivaldselt ära viidi. Aja peatumisest lähtub ka filmi audiovisuaalne lahendus (tableau vivant): kaadris on inimesed tardunud, kolmemõõtmelises pildis liigub vaid kaamera.

Talve (2020)

Romantiline draamakomöödia, mis paneb punkti Oskar Lutsu Paunvere lugude põhjal valminud legendaarsele filmisarjale. "Kevade" esilinastumise 50. juubeliks valminud "Talve" sündmused saavad alguse teise maailmasõja päevil aastal 1942. Kui kodumaale naaseb Arno Tali poeg Arnold, pöörab see Paunvere elu pea peale. Peagi on nii noor Tali kui Joosep Tootsi poeg Oskar mässitud kirglikku armukolmnurka, kuna mõlemad jooksevad võluva Maie sabas. Filmis on oma roll ka vanemal põlvkonnal ning ekraanil kohtume nii Teele, Kiire kui teiste tuttavate ja armastatud tegelastega. Osades Franz Malmsten ("Kiirtee põrgusse"), Karl Robert Saaremäe ("Siberi võmm"), Riina Hein ("Kevade"), Henessi Schmidt ("Reiv") jt.

Fred Jüssi. Olemise ilu (2020)

Dokumentaalfilm, mis jäädvustab kaunist Eestimaa loodust ja põneva mõttemaailmaga loodusemees Fred Jüssit. Jüssit on nimetatud lausa loodusfilosoofiks. Ta vastandab end tänases päevas nii levinud edukultusele ja rööprähklemisele, jutlustades puhkamise ja molutamise vajalikkusest. Jüssi filosoofiliste ja muhedate mõtiskluste taustaks näeme Eesti loodust kogu tema mitmekülgsuses ja ilus. Filmi režissöör on Jaan Tootsen ("Uus maailm") ja operaatoritöö tegi Joosep Matjus ("Tuulte tahutud maa").