Kohalike entusiastide endi poolt korraldatud tasuta üritus toob kokku lasnamäelasi ja teisi külalisi, et avastada Lasnamäe omapäraseid paiku ning saama osa erilisest kultuurielamusest.

27., 28. ja 30. augustiõhtul toimuv filmiprogramm pakub muljeid igale maitsele nii linateoste kui asukohtade poolest. Valikus on nii tunnustatud kodumaised kui välismaiseid filme, mida linastatakse originaalkeeles eesti ja vene subtiitritega.

"LasnaKino toimumiseks oleme valinud kolm erineva iseloomuga paika, et näidata Lasnamäe mitmekesisust ning pakkuda avastamisrõõmu. Filmiprogrammis on nii komöödiat, draamat kui ka dokumentaalfilmi, mis kõnetavad oma sisu poolest nii eesti- kui venekeelset publikut. Iga kord püüame valida filme, mis pakuksid mitte lihtsalt toredat meelelahutust, vaid oleksid sõnumiga ja paneksid publikut mõtlema," selgitab Polina Ljaševa MTÜ Lasnaidee ühendusest.

Neljapäeval algab LasnaKino kodumaise komöödiaga "Ükssarvik", mis räägib start-up maailma võludest ja valudest. Linastus toimub Ülemiste linnakus, mida võib pidada Lasnamäe Silicon Valley´ks. Reedel on filmihuvilised oodatud Teletorni vaatega maalilisse Vormsi parki Sergei Dovlatovi biograafilisel jutustusel põhinevale draamale "Imelise ajastu lõpp", kus käsikäes Venemaa näitlejatega teevad kaasa ka tunnustatud Eesti artistid. Filmiprogrammile paneb punkti taimeilu täis Laagna aias linastuv dokumentaalfilm "14 käänet", mis südamlikul moel räägib väljakutsetest, millega venekeelsed lapsed ja nende vanemad rinda pistavad.

"Lasnaidee ühenduse eesmärk on pakkuda Lasnamäel väärt kultuurielamust kõikidele huvilistele. Seetõttu toimub LasnaKino tasuta, erinevates avalikes kohtades ning kakskeelselt. Oleme ka väga tähelepanelikud asukohtade suhtes, et filmiprogramm kataks Lasnamäe erinevaid paiku ning tooks inimesi kohtadesse, mida nad varem ei külastanud või avaks juba tuntud kohtade varjatud potentsiaali," räägib Polina Lasnaideest.

Iga filmiõhtu algab kell 20:30 aruteluga filmitegijate ja asjatundjate osalusel filmiga seonduval teemal. Kutsutud on start-up ekspert Olga Kurdovskaja, režissöör Marianna Kaat, kirjanik Jelena Skulskaja ning ajakirjanik ja filmiosaline Vitali Bestsastnõi. Moderaatoriteks on kohaliku Lasnamäe noorteklubi "Active" noored, kes juhivad arutelu samaaegselt eesti ja vene keeles.

Kuigi kinosündmuspaik on varustatud istumiskohaga, korraldajad paluvad võtta võimalusel kaasa oma istumisalus, tool vms. Mugavamaks filmielamuseks soovitatakse varustada end pleediga ja riietuda vastavalt ilmale. Sajuse ilma korral tasub kasutada vihmavarjude asemel vihmakeepe, et mitte varjata kinovaatamise ajal teiste külaliste vaatevälja.

LasnaKino on tasuta, kuid korraldajad paluvad külalisi läbida väike "check-in" ja täita lühike ankeet, et paremini arvestada publiku suurusega ja ootustega.

LasnaKino sündmust saab lähemalt tutvuda ja jälgida Facebook sündmuse kaudu: https://www.facebook.com/events/283109736102996

LasnaKino korraldab MTÜ Lasnaidee koostöös Noorteklubiga "Active", Briti Nõukogu ja Lasnamäe Linnaosa Valitsuse toetusel.

LASNAKINO PROGRAMM

27.08 "Ükssarvik"

2019 | rez Rain Rannu | EST | komöödia

Ülemiste City, seinamaal "Sa pole üksi" juures (Sepapaja 12)

trailer:

28.08 "Imelise ajastu lõpp"

2015 | rez Stanislav Govoruhhin | RUS | draama

Vormsi park (Vormsi 18 maja juures)

trailer:

30.08 "14 käänet"

Laagna aed (Võru 11 hoov)

2017 | rež Marianna Kaat | EST | dokumentaal

trailer: