Nii kirjeldas Kristi Loigo Carmen Pritsonile antud intervjuus päeva, mil Kanal 2 teda esimest korda informeeris, et teda kahtlustatakse annetusrahade väärkasutamises.

“Ma ei tea tänase päevani, mille eest mind süüdistatakse,” ütles Loigo saates "Ausalt ja Avatud" ning lisas, et advokaadid ütlesid talle saate tootmine tuleb lõpetada. Selleks hetkeks, enne jaanipäeva, oli valmis tehtud kaks saadet ja kolmandasse olid valmis välja sõitma.

Loigo rääkis, et ta ei saa anda saate kohta käivat majanduslikku infot, kuna see kuulub ärisaladuse alla. Kõik, mida ta telekanalile annaks, läheks ju kohe nende poolt avaldamisele. Kanal 2 aga avaldas sellegi informatsiooni, kui palju ühe “Kodutunde” episoodi tegemine maksab. Loigo jaoks pole mõeldav pangaväljavõtte avaldamine, kuna see käib ärisaladuse alla ja takistaks tal tulevikus ettevõtlusega tegeleda.

“Täna on mõeldav vaid, kas seda teab politsei, audiitorfirma, aga kui tuleb politsei, siis nad ei tule ütlema kellegi hindu. Nad saavad anda vaid hinnangu, kas see on nii või ei ole nii. Kas neid on kasutatud sihtotstarbeliselt või mitte,” rääkis heategevussaate produtsent ning lisas, et maksumused ja hinnad on “Kodutunde” meeskonnale teada.

Kristi Loigo arvab, et kogu see asi hakkas pihta sellepärast, et keegi tahtis saadet üle võtta. “Sel aastal läksime esimest korda saadet tegema julgelt. Varasemalt oleme elanud peost suhu, ei teadnud, kust raha tuleb. Meil läheb hästi ja nüüd tahab seda keegi üle võtta, mind ei ole siia enam vaja,” ütles produtsent.

Rääkides möödunud aasta lõpus toimunud heategevussaatest, kus oli kuus perekonda, keda “Kodutunne” tahtis aidata, ütles Kristi Loigo, et nad teenisid sealt raha, mida nad plaanisid kasutada terve uue hooaja jooksul. See oli rahaline reserv juhul, kui nad ei saa mõneks saateks või pere jaoks piisavalt raha kokku.

Rääkides Heveli Veersalust, kes on endine “Kodutunde” assistent ja praegune “Hingesoojuse” saatejuht, tunnistas Kristi Loigo, et saatis talle karmi kriitikaga sõnumeid, kuid ütles, et see oli tingitud sellest, et Heveli pidas uue töökoha osas läbirääkimisi veel enne kui Kanal 2 nendega töösuhte lõpetas.

Katrin Lust on aga varasemalt öelnud, et tegi Heveli Veersalule tööpakkumise pärast seda, kui oli teada, et “Kodutunne” enam Kanal 2 eetris ei jätka, mis tähendab, et selleks ajaks oli Heveli jäänud tööta.

Carmen Pritson küsis: kust see rikkus tuli?

Loigo vastas: “Mul ei ole rikkuseid. Ma olen tavaline väikeettevõtja. Ma olen võtnud maja otsimiseks laenu.”

Ajakirjandus Loigo sõnul teab seda hästi, aga seda ei taheta avaldada, kuna see ei too klikke. Seda infot on avaldatud, ka nt Eesti Ekspressis, aga väikseselt kuskil alimuses nurgas.

Rääkides rahadest ütles Kristi Loigo, et tema ei saa telekanalilt muud raha, kui vaid see, mis temale iga episoodi tootmiseks makstakse. Carmen Pritson avaldas, et see on 6300 eurot.

Loigo sõnas, et selle aasta saate kavasse võeti mitmed pered, kes on neid oodanud kolm, viis ja kuus aastat, et nende kodus lõpetataks tööd, mis on juba ammu ootel. Kuna neil on nüüd tänu eelmise aasta lõpus toimunud saatele see võimalus olemas, siis saatetegijad tahavad neid ka aidata. Varasemalt ei ole see kohaliku omavalitsuse ja telekanalilt saadava raha tõttu olnud võimalik.

Aga kuna Kristi Loigo ümber käib praegu see skandaal, siis tundub, et see kõik jääb praeguseks katki. Raha aga on reservis olemas ja “Kodutunne” tahab need projektid lõpuni viia.

Loigo tunnistas, et aastatel jooksul on mitmel korral olnud tal tunne, et tahab “Kodutundest” loobuda, aga toetajaskonna tõttu ei ole ta seda teinud. Küll aga jäi Kanal 2 otsuse tõttu saatest loobuda päeva pealt töötuks 15 inimest.

Kristi Loigo ütles, et ta ei ole arveid ja raamatupidamist avaldanud, kuna see käib tema sõnul konfidentsiaalse info alla. Küll aga ta selgitas, et annetustest tulev raha kulub ehituseks, kohalesõiduks, autode ülapidamine, raamatupidamine ja koostööpartner Kanal 2 tasub produktsioonikulude eest.