Kui paljud inimesed üle maailma polnud koroonaviiruse pandeemiaks valmis, siis näitleja Kate Winslet oli, kirjutab Fox News.

44-aastane Oscari võitja rääkis hiljuti, et pärast peaosa 2011. aasta filmis "Contagion" oli ta haiguspuhanguks valmis juba ammu enne kõiki teisi. Ettevalmistus selleks filmiks andis talle teadmisi selle pandeemiaga võitlemiseks. Kui uudis viiruse levimisest kogu idas levis, teadis täht, et on aeg tegutseda.

"Ma arvan, et see on selle viiruse tundmatu element. Me lihtsalt ei tea, kuidas see konkreetset inimest mõjutab," selgitas staar. "Ma olen väga praktiline, otsekohene inimene ja kui ma pean hädaolukorras reageerima, lähen lihtsalt sellesse tsooni," ütles ta.

"Inimesed pidasid mind hulluks, sest olin mitu nädalat maskiga ringi käinud, toidupoodi sisse läinud ja desinfitseerimisvahendiga kõik ära desinfitseerinud ning isegi kindad olid käes," jutustas Winslet. "Siis saabus äkki 13. märts ja inimesed olid nagu, kust ma neid maske saan?"

"Filmis "Contagion" mängisin epidemioloogi, kes üritas hüpoteetilise viiruse levikut peatada," selgitas Winslet. „Rolliks ettevalmistumiseks veetsin aega maailma parimate rahvatervise spetsialistide juures. Ja mis oli üks olulisemaid asju, mida nad mulle õpetasid? Pese käsi nii, nagu sellest sõltub sinu elu," rääkis ta.

Sõltumata tema enda ettevaatusabinõudest rääkis staar, et kaks talle lähedast inimest puutusid viirusega väga lähedalt kokku. Ühe tervis on parem kui teisel.