"Olime kogu meeskonnaga elevil, kui "Virago" juunis Busani Rahvusvahelisele Lühifilmifestivalile valiti. Kui sain aga eile videokõne Lõuna-Koreast, kus seltskond festivalikorraldajaid karjus: "CONGRATULATIONS!" ja selgus, et film on võitnud Busanis Grand Prix, lasin ka ise Võrumaa metsade vahel ühe õnnemöirge õhku. Tundub, et Aasia publik on jõudnud filmi sügavamate kihtideni ning oskab nautida Ida-Euroopa tumedat huumorit," lausus filmi režissöör Kerli Kirch Schneider.

BISFF kuulub nende valitud 119 festivali hulka, kus võitnud lühifilmidel on õigus kandideerida Ameerika Filmiakadeemia auhinnale lühifilmi kategoorias. "Viragol" avaneb nüüd võimalus liituda lühifilmide nimistuga, mille hulgast teeb filmiakadeemia oma valiku (shortlist), millest omakorda selguvad lühifilmi Oscari nominendid.

Eelmise aasta oktoobris Montrealis maailmas esmakordselt esilinastunud Virago on tänaseks valitud kaheksale Oscari kvalifikatsiooniõigusega filmifestivalile. Kokku on film valitud rohkem kui 15 rahvusvahelisele festivalile. GoEast festivalil võitis Virago auhinna Jury Special Mention.
Eestis esmalinastus film Pimedate Ööde filmifestivali programmis

PÖFF Shorts ning Eesti kinodes lühifilmide kogumikus "VÄRSKE VERI: Parimate kavatsustega".
Kerli Kirch Schneideri debüütlavastuse peaosades on Tiina Tauraite ja Juhan Ulfsak. Teistes rollides mängivad Hilje Murel, Anneli Rahkema ja paljud Võrumaa kohalikud elanikud. Filmi operaator on Mart Ratassepp, kunstnik Kaia Tungal, kostüümikunstnik Liis Plato ja produtsent Diana Mikita. Filmi peatootja on Nafta Films, kaastootja Tugev Tuul Films. Filmi tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut ning Eesti Kultuurkapital. Festivalide levi teostab ShortEst | Eesti Lühifilmi Keskus ja rahvusvahelist kommertslevi interfilm Berlin Management GmbH.