Maailmakuulus näitleja suri 2014. aasta 11. augustil. Abikaasa sõnul eelnes sellele siiski piinav kadalipp, mille vastus alles peale surma selgus, vahendab Fox News.

"Mina ja Robin teadsime, et midagi on toimumas. Robinil oli ka õigus, kui ta rääkis mulle, et tahab oma aju taaskäivitada," avalikustas Schneider privaatsed vestlused.

"Ma lubasin talle kohe, et selgitan selle probleemi põhjuse välja, aga lihtsalt ei teadnud, et see alles peale tema surma ilmneb," tunnistas lesk. "Mind kutsuti uurija kabinetti ja nad ütlesid, et Robin suri Lewy kehakeste dementsusesse. Ta mõistus ei olnud enam korras."

Näitlejale pandud diagnoosiga võib kaasneda mitmeid kõrvalnähtusid, näiteks hallutsinatsioonid, viirastused ja tujude muutumine. Olukorra tegi aga veelgi raskemaks enne surma lisandunud depressioon. "Mul oli nii suur kergendus, et sellel kõigel on oma nimi olemas. Olime Robiniga ta haiguseid koos läbi elanud, näiteks oli meid taga ajanud nähtamatu koletis."

Lesele meenub, et kui Williamsi tervis üha halvenes, siis soovitasid arstid viimaks abielupaaril eraldi magada. See aga ajas tunnustatud näitleja veelgi rohkem segadusse. "Robin küsis mu käest, et kas me oleme nüüd lahutatud. See oli väga hirmutav olukord. Mõistad, et su parimal sõbra, kaaslasel ja partneril on kuskil suur kuristik, aga lihtsalt ei tea, kus see täpselt on. Ta lihtsalt ei mõistnud reaalsust ja see oli raske."

Dokumentaalfilmis "Robin's Wish" räägitakse pikemalt staarile antud diagnoosist. Filmis näeb intervjuusid pereliikmete ja sõpradega ning salvestusi Williamsi viimastest päevadest filmi "Night at the Museum 3" võtteplatsil.