Sarjas "Stranger Things" mängiv 22-aastane Maya Hawke tunnistas, et lugemisraskused tekitasid tal nooruspõlves palju probleeme ning raskused on ka tänapäeval, kirjutas People.

Ta tunnistas, et kuigi düsleksia tekitas tal palju probleeme, siis näeb ta selles ka palju head. "Mind visati koolist välja, kuna ma ei osanud lugeda. Ma läksin erikooli, kus käisid õppimisraskustega lapsed. Mul võttis kaua aega, et lugema õppida ja ma olen limiteeritud ka tänapäeval," rääkis ta.

Maya lisas: "Tänapäeva maailma juures on võrratu see, et meil on niivõrd palju valikuid. Limiteerituse juures on hea see, et ma sain luua ja arendada lugusid enda sees, õppida neid veel rohkem armastama, neid mõista ja koos nendega kasvada."

Mayat aitasid raskusest üle tema vanemad, kes teda palju toetasid. "Õpiraskustega õpilaste klassis oli raske olla. Iga mööduva klassiga langesid üha madalamasse ja madalamasse lugemisvõimega gruppi. Teised lapsed said sellest teada ja sellele järgnes kiusamine. Aga mu vanemad tegid suurepärast tööd, julgustades mind olema loovam," rääkis ta.

Peale näitlemise tegeleb Maya ka modellinduse ja laulmisega.