"Tähesõdade" kolmas triloogia sai eelmisel aastal filmiga "Rise of Skywalker" lõpu ning John Boyega tunnistas, et Disney ei osanud viimases filmis etniliste vähemustega midagi peale hakata, kirjutas BBC.

"Ma ütleksin Disneyle, et ära loo mustanahalist tegelast, turunda teda nagu ta oleks frantšiisis palju tähtsam kui ta on ja lükka neid siis kõrvale. Ütlen ausalt, see pole hea," sõnas Boyega GQ'le.

Boyega ütles avameelselt, et kuigi "Tähesõdade" filmides kaasalöömine oli fantastiline kogemus ja suur karjäärivõimalus, siis näitlejatele ei pea tingimata meeldima filmi juures kõik.

"Nad teadsid, mida teha Daisy Ridley tegelaskujuga, nad teadsid, mida teha Adam Driveri tegelskujuga, nad teadsid, mida nendega peale hakata.

Nii Ridley kui Driveri tegelaskujud, kes mängisid vastavalt Reyd ja Kylo Reni, olid kolmanda triloogia süžee kesksed tegelased. Aga etnilised vähemused nagu Kelly Marie Tran (Rose), Naomi Ackie (Jannah) ja Oscar Isaac (Poe) mängisid seal marginaalset rolli.

"Mida te tahate, et ma ütlen? Nemad tahavad, et ma ütlesksin, et filmis kaasategemine oli suurepärane võimalus. Nad andsid Ridleyle ja Driverile sisukad rollid ja nad mõlemad teavad seda. Seega ma ei paljasta siin midagi," lisas John Boyega.

"Tähesõdade" viimast triloogiat on algusest peale kritiseeritud liigse kaasamise eest. Filmis domineerivad sotsiaalne õiguse teemad ja paljud etnilised vähemusgrupid on seal selleks, et olla võimalikult mitmekesised. See kõik aga ei ole sobinud "Tähesõdade" tulihingelistele fännidele, kelleks on enamasti 30-45 aastased valged mehed. Keskse demograafia jaoks on tegu liialt sotsiaalpoliitiliste filmidega, mis on kaugel kahest varasemast triloogiast.