Oma seisukoha avalikustas printsess hiljuti ilmunud dokumentaalis "Princess Sofia: Project Playground.", kus selgitas tema oma kuningliku staatusest ilmselt loobuda ei sooviks, vahendab Fox News.

"Ma arvan, et ma olen leidnud väga fantastilise tasakaalu ja näen seda pigem positiivsena, et nendest tormilistest aastatest läbi olen suutnud tulla. Selline olukord on pigem kasulik, sest saame kogeda natuke mõlemast maailmast."

Sofia ja prints Carl Philip abiellusid 2015. aastal ning neil on kaks poega, nelja-aastane Alexander ja kolme-aastane Gabriel.

Printsessi sõnul on ta praeguse rahu saavutamiseks pidanud üle elama mitmeid kriise. "Vahetult peale seda, kui minust printsess tehti, oli mul palju identiteedikriise. Siin, Lõuna-Aafrikas on mul üks isiksus, kodus on teine."

Ka Sofia sai kaela omajagu kriitikat, kui tema ja printsi suhe avalikuks tuli. "Mind tervitati tohutu vihalaviiniga. Inimestel olid arvamused minust, minu suhetest ja elust. Kogu see olukord oli ehmatav ja lükkas mind mõnda aega pidevalt pikali. Kommenteeriti kõike, mis vähegi võimalik oli."