Kui esimeses, 2006. aasta filmis oli Sacha Baron Coheni roll Boratina palju kergem, sest keegi ei teadnud, kes ta on, siis nüüd olid vaja mitmeid takistusi ületada. Selle tõttu ei ole sisudetailid teada, küll aga pidi näitleja intervjuude tegemiseks enda kavatsusi varjama.

Collider avaldas, et "Borat 2-te" on näinud juba mõned väljavalitud filmitööstuse liikmed.

Ühe allika sõnul on filmi üles ehitatud stiilis "Cohen mängib Boratit, kes mängib Cohenit". See väide on teise allika poolt ümber lükatud, kuid kinnitatakse, et film siiski eksisteerib.

Ei ole teada, kes filmi valmimist rahastas, kuid poleks üllatus, kui see oleks mõni voogedastuskanal. Esimese filmi avaldas 20th Century Fox, kuid vaevalt Disneyle kuuluv kanal seab pandeemia ajal prioriteediks vulgaarse sisuga komöödiaid. Tegelaskuju kuulub täielikult Cohenile ning tal oli vaba voli teha, mida soovib.

Mitmed portaalid spekuleerivad, millal film esilinastub. Üks nendest spekulatsioonidest on, et see avaldub enne presidendivalimisi, et jõuda nooremate hääletajateni.

2006. aasta esimene film teenis kinokassas 262 miljonit dollarit ning selle laine pealt valmisid ka kaks karakteripõhist komöödiat - "Brüno" (teenis kokku 138 miljonit) ja "Diktaator" (179 miljonit).

Mõned nädalad tagasi jäi Sacha Baron Cohen Borati-rollis kaamerate ette, kuid teda nähti Los Angeleses filmimas.